IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krivokapić napustio sastanak lidera Parlamentarne većine- Optužio Kneževića i DRITANA da ”RUŠE VLADU”

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić optužio njega i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića “da ruše Vladu”.

“Saopštio je da ima informacije o tome”, rekao je Knežević novinarima nakon sastanka u Vladi, prenose “Vijesti”.

Nakon što je došlo do verbalne rasprave oko Krivokapićevog današnjeg razgovora sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, Kneževic je rekao da je premijer napustio sastanak.

Knežević je pojasnio da je u jednom trenutku Krivokapić indirektno optužio njega i Abazovića i ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića da stoje iza neke zavjere rušenja Vlade.

“Pozvavši se na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara gdje sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu. Saopštio je da posjeduje brojne informacije o toj zavjeri. Na moje insistiranje da kaže kakve informacije posjeduje, on je odbijao pa sam ga pitao da li se on danas sreo sa Milom Đukanovićem”, rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je nakon toga premijer potvrdio da se sa njim sreo.

“Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak”.

Čitaj još:   DRITANA Abazovića ,,ŽULJA“ pitanje od koga je dobio kriptovani telefon...

Lider Nove Andrija Mandić, nakon sastanka je kazao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

Poručili su, kako je rekao, premijeru da Demokratski front neće glasati za razrješenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Mandić je kazao da su pozvali Krivokapića “da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se kriza u Vladi prevaziđe”.

“Nažalost, premijer nije prihvatio predlog”, kazao je Mandić.

Krivokapićem je danas u zgradi Vlade održao sastanak sa liderima parlamentarne većine.

Glavna tema sastanka trebalo je da bude kako da se prevaziđe kriza vlasti nakon što je premijer zatražio smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Na sastanak su došli predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Nove Andrija Mandić, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, funkcioneri Demokrata Momo Koprivica i Boris Bogdanović, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Na sastanku su i lideri Prave Crne Gore Marko Milačić, CIVIS-a Srđan Pavićević, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Radničke partije Maksim Vučinić.

Čitaj još:   Zdravko Krivokapić sa komesarom EU: Članstvo ostaje naš prioritet... (foto)

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more