IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IGOR RUS- IGOR SRBIN JE SA 18 IDENTITETA NAJOPASNIJI KRIMINALAC U EVROPI… (foto i video)

Žrtve hladnokrvno ubijao, ne prestaje da napada ni u zatvoru!!!

MADRID: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak. 14.04.2021…00: 33… IGOR RUS- IGOR SRBIN JE SA 18 IDENTITETA NAJOPASNIJI KRIMINALAC U EVROPI… (foto i video)

Jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca nastavlja da uteruje strah u kosti čak u zatvoru. Igora Vaclavića nazivaju najopasnijim kriminalcem u Evropi. Iza sebe ima cijelu listu nasilnih napada. Svoje žrtve je hladnokrvno ubijao, a nedeljama je uspjevao da izmakne policiji.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Španiji, gdje je za sada napao je i povrijedio je četvericu zatvorskih čuvara. Da ga se tamo svi plaše, pokazuje i to da u toku suđenja mora da bude u napravljenom bunkeru koji je od neprobojnog stakla, teškog 700 kilograma..

Igor Srbin sa zločinima je počeo prIJe 4 godine u Italiji, a prve žrtve su mu bili barmen i čuvar šume. Nakon toga za njim počinje prva i velika policijska potjera, a vijest o njegovim zločinima odjeknula je u svijetu.

Vsaclavić je uspio da prevari policiju i pobjegne u Španiju, gdje je nastavio sa svojim krvavim pirom i ubrzo ubio još troje ljudi.

Kako je sve počelo…

Igor Vaclavić, Igor Rus, Igor Srbin… samo su neki od prvih lažnih identiteta Norberta Fehera iz Subotice. Pojedini smatraju da je imao čak 18 identiteta, a njegovo lažno predstavljanje napravilo je birokratsku zavrzlamu nakon što su italijanske vlasti dobile odgovor od Rusa da Feher, zapravo, nije njihov državljanin.

Nekoliko godina je proveo u zatvoru zbog toga, a veliku ulogu u odluci su imali i njegovi zatvorski cimeri koji su svjedočili da je spreman prvo i za resocijalizaciju. Ipak, čini se da su pogriješili u procjeni, jer je sve godine nakon toga Igor Srbin postao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragalo nekoliko stotina policajaca.

Negov prvi zločin dogodio se 29. marta u Bolonji, kada ga je vlasnik bara David Fabri (52) uhvatio u pljački. Vlaclavić da je tom prilikom zapucao u ubio ga. Pobjegao je sa mjesta zločina i sakrio se u šumu.

Poslije malo više od nedelju dana, psi tragači su naljušili trag koji je ostavio za sobom. Feher je bježeći u šumi naišao na Vareia Verija, šumara koji je pokušao da ga savlada, ali je i on završio kao Fehrova žrtva.

Čitaj još:   Avion s više od 140 putnika završio u rijeci...

Pošto se potraga odužila, iako je u njoj učestvovao veliki broj specijalaca uz korišćenje najsavremenije opreme, sumnjalo se da su Igoru Vaclaviću u svemu pomagali jataci i da su ga vešto danima skrivali.

Dok je bježao od policije pretpostavlja se da je koristio 18 lažnih identiteta i da je pri tome uspio da prođe kroz osam zemanja. 

Međutim, na kraju je ipak uhvaćen i to 15. decembra 2017. godine pošto je izazvao saobraćajnu nesreću. Mnogi vjeruju da ni tada ne bi bio uhapšen, da nije zaspao pijan za volanom vozila koje je ukrao.

Kako je navedeno u optužnici, Feher je tog dana htio da se pritaji u kuću jedne od žrtava, ali su iste večeri na imanje došli vlasnik i njegov komšija koji je trebalo da mu popravi vrata. 

Feher nije očekivao nenadane goste, ubrzo su ga pronašli. On je prvo uperio pištolj u njih te jednog pogodio u lakat, zatim je ukrao je auto sa imanja i uspio da pobjegne.

Vaclavić je bio u bjekstvu, policija je za njim tragala, a znalo se da se skriva po zabačenim dijelovima, napuštenim vikendicama i šumama. Mediji su o tome brujali i narod u Španiji je već tada znao da se za Vaclavićem traga.

Tog 14. decembra 2017. godine otac Hose Luisa je začuo pucanj i ugledao svijetlo na svom imanju “Mas del Saso” u Španiji, zbog čega je pomislio da se bjegunac skriva na njegovom imanju. Kada je pozvao policiju, nesrećni čovjek nije ni slutio da je pucnjem koji je čuo, Igor Srbin presudio njegovom sinu.

Ipak, da nije bilo tog poziva prestravljenog oca, možda ovaj opasni bjegunac nikada ne bi bio uhapšen. Kada su pripadnici Civilne garde Viktor Romero i Viktor Hesus Kabaljero došli na lice mijesta, Igor Srbin je na njih zapucao, a zatim pobjegao.

Čitaj još:   SPEKTAKL U FINALU- NJEMAČKA JE PRVAK SVIJET: Srbija ostala bez naslova, Njemci senzacionalno osvojili zlato... (foto, video)

Uhapšen je tek sutradan u prepodnevnim satima pošto je pijan izazvao saobraćajnu nesreću, udarivši ukradenim kamionetom u drvo. 

On se u Španiji tretira kao jedan od najopasniji kriminalaca. Tokom suđenja mora da bude u specijalnom bunkeru od neprobojnog stakla na kojem se navlače zavjese svaki put kada sjvedoči neko od nejgovih žrtava. Mnoge je strah od same pomisli da su sa njim u prostoriji.

Međutim, on je zbog svojih hladnokrvnih zločina koje je činio širom Evrope zaradio svjetsku slavu. Kruže priče i da je zbog svojih zlodjela postao on kao i simbol obožavanja pojedinih ljudi koji su odlučili da mu budu jataci. Čak se spekulisalo da je dobio i nekoliko bračnih ponuda po dolasku u zatvor…

(Mondo)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more