IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

K**VO ČETNIČKA, BALIJSKA, KOJA LI SI: Severina iza kamere- snimak koji je obišao sve mreže! (foto i video)

Spot koji je za vrlo kratko vrijeme postao viralan!!!

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak. 14.04.2021…00: 13… K**VO ČETNIČKA, BALIJSKA, KOJA LI SI: Severina iza kamere- snimak koji je obišao sve mreže! (foto i video)

Na društvenim mrežama se nedavno pojavio video spot koji je nastao u velikoj kampanji protiv govora mržnje, te u vrlo kratkom roku postao viralan.

Spot “Hejt SLOVEni, još ste živi?” izazvao je lavinu reakcija korisnika ovih mreža, a u njemu glume Goran Bogdan, Hristina Popović kao i pjevačica Severina, koji glume Bošnjakinju, Srbina i Hrvaticu. Video prikazuje scenu iz supermarketa, kada srpska glumica koja glumi Bošnjakinju Azru kupuje u marketu, kada dolazi kod mesara Duleta, koga glumi Goran Bogdan.

“Hejt, Azra”, “Svinjo debela”, “Ku*vo turska”, “Pe*erčino četnička”, “Smeće balijsko”, “Dro*o ustaška”, samo su neke od uvreda koje razmenjuju u spotu, a sada je Severina putem svog Fejsbuk profila podelila samo delić atmosfere sa snimanja.

“Ku*vo četnička”, “Ku*vo balijska”, govorila je Severina kroz osmeh ulazeći u ulogu.

Čitaj još:   Vic dana Crnogorac u bašti doziva ženu...

“Reditelj Peđa Ličina: ‘To, budi depresivna… Jer nisi nikog izvređala već 20 minuta… Razumeš, kao – ‘joj da barem naiđe sad Azra, da ju uništim…’ Ono, tuga totalna… I onda kao- ‘evo je, napokon ona, sad ćemo se počastit…'”, napisala je u opisu.

Originalni i finalni video spot završava se važnom porukom u borbi protiv govora mržnje uz poruku: “Smešno, a ? Onako”, “A baš se ovako nekako svaki dan častimo na internetu” i “Stop govoru mržnje! Uvek i svuda”.

Magazin “Buka” objavio je “Hejt, Sloveni” da bi pokazao koliko smo oguglali na govor mržnje, sve učestaliji u oflajn i onlajn prostoru.

“Govor mržnje preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su te više struke”, upozoravaju autori i dodaju da kampanja u režiji Predraga Ličine ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima.

Pogledajte video:

izvor MONDO

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more