IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na pitanje da li je počinjen GENOCID u Srebrenici, premijer ODGOVORIO OPISNO…

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da su kraj Vlade mnogi priželjkivali još od datuma parlamentarnih izbora i promjena, ali da će ona trajati bar do predsjedničkih izbora.

On je u intervjuu za Radio-televiziju Srbije rekao da Vlada želi da u svim elementima vladavine prava iskaže kontinuitet.

On je kazao da su kraj njegove vlade mnogi priželjkivali još od datuma izbora i promjena ali da će trajati “bar do predsjedničkih izbora”.

“Leposavić napravio tri faula”

Govoreći o ministru pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimiru Leposaviću, čiju je ostavku tražio, Krivokapić je rekao da je nesporno da svaki čovjek griješi, ali da je Leposavić napravio nesporazum o sporazumu koji su potpisali lideri opozicije, a na osnovu kog je uspostavljena Vlada.

Kako je dodao, Leposavić se zatim direktno ogriješio i o deklaraciju koju je crnogorska skupština usvojila.

“Ministar je napravio tri faula, a ja spominjem jedan i to je dovoljno da premijer traži njegovu smjenu. Međutim, na ovoj vladi očigledno moraju da se isprobaju svi elementi Ustava, pa je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da premijer traži smjenu ministra koji ne želi da bude razriješen”, rekao je Krivokapić.

Čitaj još:   Crna Gora postala država u kojoj nemaju svi građani ni ista prava ni iste obaveze: Pijani milijarderi i statisti u kukuruzu... (foto, video)

On je dodao da se nada da će ova situacija biti razriješena kroz skupštinsku proceduru.

Krivokapić je, na pitanje da li je počinjen genocid u Srebrenici, kazao da “ako se bavite državnim poslom ne možete imati privatni ili akademski stav” kao i da se međunarodni sporazumi moraju poštovati.

“Morate da imate državnički stav, a to Leposavić nije iskazao. Njegovo lično i privatno mišljenje je jedna stvar i akademska rasprava za neki okrugli sto. Ali, on mora da iskaže jasan stav prema onome što je neko prije njega uradio, a da li se on slaže sa tim ili ne je njegovo privatno mišljenje o čemu se ovdje ne priča”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, sudbina vlade ne bi smjela da zavisi od toga ko je kako smijenjen, nego ko kako radi i kakve rezulate ostvaruje.

izvor: antenaM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more