IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA DETALJI MASAKRA U “FEDEXU”: Najmanje osmero mrtvih, više od 60 ranjenih… (foto i video)

U skladištu američke kompanije za kurirske usluge “Fedex” u saveznoj državi Indianapolis u četvrtak navečer došlo je do masovne pucnjave, u kojoj je poginulo osam osoba, a najmanje 60 ih je ranjeno, potvrdila je policija…

INDIANAPOLIS: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak. 15.04.2021…11: 33… STRAVA DETALJI MASAKRA U “FEDEXU”: Najmanje osmero mrtvih, više od 60 ranjenih… (foto i video)

Američka policija je na pres- konferenciji izvijestila da je taj isti napadač vjerovatno sam sebi oduzeo život te da više nema opasnosti za zajednicu.

– Ovo je jako tužno – izjavila je glasnogovornica policije Genae Cook, koja je iznijela podatak da je najmanje pet osoba sa povredama završilo u bolnici.

Dvojica očevidaca su vidjela muškarca kako izvlači oružje iz svog automobila. Jedan je zaposlenik “Fedexa” rekao da je vidio tijelo na podu.

Čitaj još:   Divan jesenji dan, Sarajevo prepuno turista...

Policija ranije nije željela iznositi broj ranjenih niti broj eventualnih žrtava, ali su izvijestili da je više ljudi prebačeno u bolnice. List “Indianapolis Star” javlja da je policija pronašla nekoliko žrtava u skladištu kompanije u blizini aerodroma.

Videosnimci sa mjesta incidenta prikazuju policijsku traku na parkingu objekta “Fedexa”, piše AP.

Vidio sam muškarca s nekakvom automatskom puškom, pucao je na otvorenom – izjavio je Jeremiah Miller, koji se zatekao u blizini.

izvor agencije

Čitaj još:   VIC DANA Momačka veče...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more