IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SELI LI SE distribucija iz HADŽI HASANOVE DŽAMIJE u PLJEVLJIMA na novu lokaciju… (foto)

U Pljevjima bi se preseljenjem prostorija Službe za naplatu električne energije stekao jedan od uslova da se prostor na kojem se nekada nalazila Hadži Hasanova džamija vrati u vlasništvo Islamske zajednice Crne Gore.

“Elektroprivreda Crne Gore izražava spremnost da u najkraćem roku pokrene proceduru nabavke drugog objekta na adekvatnoj lokaciji s tim da bi objekat koji koristi ispraznila od lica i stvari i premjestila ih na drugu lokaciju….

Ovo nije posledica poslednjih medijskih navoda, već sam u prvoj nedelji nakon što sam stupio na ovu funkciju, razgovarao sa izvršnim rukovodiocem funkcionalne cjeline “Snabdijevanje“ i to u skladu sa projektom dislokacije svih spornih objekata na prostoru Crne Gore.

Ovaj objekat u Pljevljima se nalazi u vlasništvu “Cedis-a“ a da ga i koristi ga Elektroprivreda Crne Gore i nakon što mi nađemo novu lokaciju, očekujem, a u neposrednom razgovoru mi je potvrđena i spremnost “Cedis-a“ da uđe u pregovore zajedno sa Opštinom Pljevlja, Islamskom zajednicom, a imajući u vidu mišljenje Ministarstva prosvjete, nauke i kulture o istorijskom značaju ovog objekta, pokrenutoj elektronskoj peticiji i očekivanjima pljevaljske javnosti, da se konačno i ovo pitanje riješi na dobrobit svih strana…

Čitaj još:   VELIKI Propust organizatora EuroBasketa: SLOVENCI kao sardine, Dončić i EKIPA prisiljeni taksijima ići do dvorane, nije im došao bus! (foto, video)

Cjelokupan postupak sprovešće se u skladu za zakonima i propisima Crne Gore”, kazao je Rovčanin za portal “PV Informer”.

Ferid Osmanagić, imam Husein pašine džamije iz Pljevalja, koji je u njegovo ime i ime Odbora Islamske zajednice u Pljevljima izrazio zahvalnost Nikoli Rovčaninu na svemu što čini da se prostor Hadži Hasan džamije vrati Islamskoj zajednici Crne Gore.

Istovremeno navodi da se nada da će biti prilike da mu se i lično zahvali.

Takođe je iskazao i veliku zahvalnost Redakciji portala “PV Informer“ koja je od samog početka sa više tekstova animirala javnost o potrebi vraćanja prostora Hadzi Hasan dzamije, Islamskoj zajednici Crne Gore.

Denijal Geljić predsjednik NVO “Husein Paša-Pljevlja“ je kazao da je za samo 4 dana već prikupljeno skoro 900 potpisa peticije od potrebnih 3.000 potpisa.

On apeluje na sve građane Crne Gore, bez obzira na vjersku i svaku drugu nacionalnu pripadnost, da potpišu peticiju i da se ono što prema ovozemaljskim i božijim pravilima, a što je oteto, vrati onima kojima to pripada. 

izvor: kodex.me

Čitaj još:   PLJEVLJA– ZA PSOVANJE MAJKE I''MRŠ U DŽAMIJU'' KAŽNJEN SA 250 eura...
LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more