IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sonja BISERKO osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora u Srbiji: Beogradu je plan ujedinjenje svih Srba… (foto i video)

Timoti Les je promptno pozitivno reagovao, a inače je prvi pisao o potrebi rekompozicije Balkana, još 2016.godine…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19.04.2021… 10: 53…  Sonja BISERKO osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora u Srbiji: Beogradu je plan ujedinjenje svih Srba… (foto)

„Kada je riječ o Srbiji, ona je sigurno najzainteresovanija za rasplet koji predlaže slovenački ,,non pejper“ jer je, u krajnjoj liniji, vodila nekoliko ratova kako bi ostvarila svoje teritorijalne aspiracije. I to uprkos činjenici da je međunarodna zajednica priznala unutrašnje granice Jugoslavije kao međunarodne. Kosovo je priznato zbog državnog terora, ljudska prava su dobila primat nad suverenitetom“, kaže u razgovoru za Pobjedu Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora u Srbiji. Ističe da to ne znači da nema i drugih pretendenata izvan našeg regiona kao što su Mađarska, Bugarska i Grčka.

Prema njenim riječima, logično može zaključiti da je Srbija zainteresovana za taj predlog.

„Vučić nema razloga da komentariše taj dokument jer mu ide na ruku. To vjerovatno odgovara i opoziciji. Zabrinjavajuće je što list kao Danas stalno daje prostor Timoti Lesu da svojim tekstovima održava i hrabri aspiracije Beograda. Dodik je samo eksponent ,,srpskog sveta“, kao i skoro svi članovi srpske vlade. Najradikalniji je Vulin koji je u svom tekstu, koji je nazvao testamentom, napisao da njegova generacija mora da završi posao ujedinjenja Srba“, navela je Biserko.

Čitaj još:   ČISTA PETICA!

Ne treba, prema njenim riječima, izgubiti iz vida da je Vučić blizak sa Orbanom i generalno Višegradskom grupom, prije svega zbog vrijednosti koje dijele, ali i zbog toga što taj blok unutar EU zastupa na razne načine njegove interese.

„Bojim se da svi potcjenjuju potencijal za nasilje koje se krije iza takvih avantura“, zaključila je Biserko…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more