IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marković: CRNOJ GORI PRIJETI SMRTNA OPASNOST, PLJEVLJA SU POSLEDNJI SIGNAL

„Ovo nije trenutak optužbi i prebacivanja odgovornosti, već poziv i vapaj za jedinu moguću političku i društvenu akciju. Crnoj Gori je to potrebno danas, kako sjutra ne bi bilo kasno!“, poručio je Marković.

Bivši predsjednik vlade i poslanik DPS-a Duško Marković ocijenio je da Crna Gora ubrzano troši, topi i ugrožava ono što je njen najvredniji i najznačajniji društveni potencijal.

„Građanski karakter našeg društva, i multivjerski i multietnički sklad nijesu samo vrijednost, već preduslov postojanja, opstanka i razvoja naše države. Tome nas je uostalom naučilo zajedničko trajanje na ovim prostorima. Jer kad god je nasrtano na građansku i samosvojnu Crnu Goru, dešavali su se progoni i patnje ljudi, posebno u sredinama manjinskih naroda. A poslije toga je i Crna Gora nestajala!“, napominje Marković.

Prema njegovim riječima, juče smo imali prilike da vidimo kako se to urušava u Pljevljima, gradu više vjera i više nacija, gradu jedinstvene kulturne i multikulturalne tradicije. 

„Svejedno da li zbog nacionalne pripadnosti šefa lokalne policije, ili kako kažu zbog toga što je službovao u vrijeme bivšeg režima, ili pak i zbog jednog i drugog. U svakom slučaju jasni i glasni izlivi fašistickog poimanja zajednice i odnosa u njoj!“, istako je poslanik DPS-a.

Dodaje da se bivšoj vlasti mnogo toga zamjera, i još može zamjeriti… uostalom zbog toga je sada u opoziciji. To je, kako kaže, prihvaćeni ishod volje građana prema jednoj politici i njenim rezultatima.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 8. decembar 2018. godine

„Nova vlast mora da nastavi da radi u interesu građana i države, a ne da progoni neistomišljenike i da urušava državu. Da ostavlja bez posla samo zbog toga što je neko radio u administraciji za vrijeme prethodne vlasti. A radio je u administraciji države Crne Gore, a ne nijedne vlasti, i zajedno sa onima koji su tada bili opozicija a sada su vlast, a uživali su svaku sigurnost i benefite!“, rekao je Marković. 

On je novoj vlasti poručio da hapsi kriminalce i lopove, ali ostavi časne i slobodne ljude da stvaraju za sebe, porodicu i zajednicu.

„Jučerašnja Pljevlja su posljednji signal da građanskoj i multietničkoj, našoj Crnoj Gori, prijeti smrtna opasnost, i to u korist neke tuđe, jednoumne i ekstremističke Crne Gore!“, upozorio je bivši premijer.

Ovo je, dodaje on, još jedan i nadam se posljednji signal, da je vrijeme da i vlast i opozicija zajedno preduzmu odlučne korake da se razgradnja demokratskog društva zaustavi. 

„Ovo nije trenutak optužbi i prebacivanja odgovornosti, već poziv i vapaj za jedinu moguću političku i društvenu akciju. Crnoj Gori je to potrebno danas, kako sjutra ne bi bilo kasno!“, zaključio je Marković.

Čitaj još:   Rijaliti zvijezda, Zerina Hećo i Dado Glišić, bi ušli u jedan od rijaletija, za odredjenu cıfru... (foto i video)

izor: analitika.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more