IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Medojević: KRIVOKAPIĆ DA PODNESE OSTAVKU, IZABRATI NOVU VLADU

Lider PZP- a Nebojša Medojević zatražio je ostavku premijera Zdravka Krivokapića poručujući da je najboloje rješenje da se izabere nova Vlada. U intervjuu za Novu M kazao je da su ranija vlast i postojeća Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem krivci za podizanje tenzija u Crnoj Gori te da je jedini cilj da se uguši Demokratski front.

“Apsolutno sam za to da opozicija ima pravo da protestuje, samo imamo jedan problem. DF kada je protestovao uvijek je postovao zakon. Mi treba da znamo ko su organizatori, da oni prijave skup, da kažu kako će izgledati manifestacija, da odgovaraju red na tim skupovima, da prijave EPCG priključke za struju…

Ja sam samo zato da se poštuje zakon. Pošto vidite u ovim skupovima, tzv. komitskim apsolutno se ne poštuje zakon i postavlja se pitanje zašto policija to toleriše i zašto tužilaštvo to toleriše. Iz toga izvlačite zaključak da su i postojeća Vlada i Đukanović u nekoj vrsti dila, da se napravi ta vještačka tenzija a onda da se to kao vještački miri. Oni će da naprave tenzije a onda da Đukanović, Krivokapić i Bečić koji se već tajno sastaju da oni kao pomire Crnu Goru”, kazao je Medojević.

Čitaj još:   Manjinska vlada “čisti” Krivokapićeve eksperte: KO ODLAZI, A KO OSTAJE...

Vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem od starta je nestabilna budući da je ne čine predstavnici parlamentarne većine već URA i NVO “Ne damo svetinje”, dodaje Medojević.

Stoga poziva premijera Zdravka Krivokapića da podnese ostavku poručujuci da je najbolje rješenje da se izabere nova Vlada.

“Koja će imati jasan politički legitimitet, koja će se dogovoriti o nekoliko strateških ciljeva koje ta Vlada treba da ima I tako ćemo poslati poruku domaćoj i medjunarodnoj javnosti da ova generacija političara zna koji su problem i kako ih riješiti. Treba ozbiljno da razmisli da li on može da obavlja tu funckiju jer njegove nesposobnosti I njegov karakter ugrožavaju I vladajuću većinu I vitalne drzavne interese”, smatra Medojević.

Aktuelna Vlada nema političku snagu da bi mogla da povlači, kako kaže, bolne rezove. Teško je, dodaje Medojevic, u tom formatu pronaći rješenje za krizu…

izvor: NovaM

Čitaj još:   PULMOLOG dr Srđan Lukić: Najbolji savjeti o upali pluća a izaziva je kovid 19 a liječite je kod kuće... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more