IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA “Lavice”: Ovjerile plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji… (foto)

Crnogorske “lavice” i u revanšu bolje od Bjelorusije (26: 24), pa će šesti put biti dio planetarne smotre rukometa…

MINSK: Svijet, Sport, Vijesti, srijeda, 21.04.2021…11: 39… BRAVO ZA “Lavice” : Ovjerile plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji… (foto)

Izabranice selektorke Bojane Popović Crne Gore i u revanšu u Minsku su ovjerila mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji…

Nakon pobjede (29: 23) u prvom meču u Podgorici, izabranice selektorke Bojane Popović i u revanšu su bile bolje od Bjelorusije (26:24), pa će šesti put biti dio planetarne smotre, a to im je 15. uzastopno veliko takmičenje na kojem će nastupiti nakon obnove nezavisnosti.

“Od starta su naše djevojke u vođstvu u glavnom gradu Bjelorusije, već u 7. minutu bilo je 5: 2, nakon što je Brnović zatresla praznu mrežu rivala. Prvi put četiri gola viška bilo je u 12. minutu (8: 4), ovog puta Despotović je prvo zatresla mrežu rivala sa svoje polovine, a Mehmedović je pogotkom sa iste pozicije beka postavila konačan rezultat prvog dijela– 15: 11.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Jesu li spremni za to?

Bivša sovjetska republika u 35. minutu je prišla na gol zaostatka (15:14), ali su uslijedili vezani golovi Mehmedović, Ramusović i Radičević iz sedmerca za sigurnih „plus četiri“ (18:14) u 38. minutu.

Rekordnih pet golova razlike (21:16) bilo je u 46. minutu, nakon što je pogodila Grbić. U finišu priliku su dobile i Džaferović, Mugoša ali kao i Bulatović, pa su sve djevojke upisale nastup”, saopšteno je za medije iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Radičević najefikasnija sa sedam golova, Grbić je upisala šest, a po tri Ramusović i Mehmedović…

Plasman su obezbijedili Španija, Holandija, Hrvatska, Danska, Francuska i Norveška.

Izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more