IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DE NE BRUKAJ SE KRIVOKAPIĆU: MILO i DPS traže da premijer upozna javnost sa ugovorom države sa SPC- om…

Najuticajnija opoziciona stranka u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista (DPS) traži od premijera Zdravka Krivokapića da upozna javnost sa sadržinom Temeljnog ugovora države sa SPC da, kako navode, pokaže bar zeru integriteta ili nek podnese ostavku da se više ne bruka, prenosi Tanjug.

U saopćenju, koje je potpisao portparol DPS-a Miloš Nikolić postavljeno je pitanje “kakva je to vlada u kojoj njen potpredsjednik Dritan Abazović, nije vidio Temeljni ugovor”, a istovremeno je, kako se navodi, sa sadržajem tog ugovora upoznat “neki estradni istoričar iz Beograda, šrafčić u kleronacionalističkoj mašineriji, i naširoko nam ga tumači”.

U saopćenju piše i da, “uz to, Krivokapiću stižu upozorenja, iz sličnih centara, da mu ne padne na pamet da prosljeđuje ugovor Skupštini Crne Gore”.

Tumače i da se od Krivokapićeve vlade, čiji je, kako je naveo, rodonačelnik pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, traži da pogaze njegovu volju i da ugovor potpiše srpski patrijarh Porfirije.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ JASAN: "Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne..."

“Poručujemo mu da ako on želi lično da se ponižava to je njegov izbor, ali kao premijer Vlade Crne Gore neka pokaže bar zeru integriteta, ili nek podnese ostavku da se više ne bruka”, navodi se u saopćenju DPS-a, prenio je portal RTCG.

izvor: rtcg

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more