IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UČITELJU GLUME PRIJETI 15 GODINA ZATVORA: Oglasio se advokat, otkrio sledeći KLJUČNI korak! (foto i video)

MIKI ALEKSIĆU će se suditi zbog sumnje da je, kako je saopštilo Više tužilaštvo, počinio ukupno devet krivičnih djela nad sedam oštećenih djevojaka, među kojima su i glumice…

Objavljuje iBalkan.net

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 22.04.2021…13: 19…   UČITELJU GLUME PRIJETI 15 GODINA ZATVORA: Oglasio se advokat, otkrio sledeći KLJUČNI korak! (foto i video)

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića (68) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao sedam djevojaka koje su bile učenice u školi glume čiji je vlasnik.

Na teret su mu stavljene nedozvoljene polne radnje, ali i ta četiri silovanja djevojaka, a prijeti mu kazna od 15 godina zatvora. Tužilaštvo je saopštilo i da je sudu predložilo da Aleksiću produži pritvor, u kom je od 16. januara.

Nedozvoljene polne radnje

“Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo a i nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, i na štetu sedam oštećenih”, saopštilo je tužilaštvo i navelo da radi zaštite privatnosti učesnika u postupku predloženo isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa.

Sumnja se da je vlasnik škole glume “Stvar srca” zlostavljao svoje učenice od 2008. do prošle godine. Njega prva policiji prijavila Milena Radulović, zatim njena koleginica Iva Ilinčić, a potom su se javile i druge djevojke.

“Njihova saslušanja u tužilaštvu trajala su satima. Iscrpno su svedočile o svim detaljima gnusnog zlostavljanja. Bilo je potresno i mučno, neke od njih su plakale dok su se prisećale onoga što su preživljavale – kaže izvor. Milena Radulović juče je za “Blic” rekla “da je podizanje optužnice za nju potpuno očekivano”...

“Od prvog dana kada sam izašla javno i kada su druge djevojke progovorile, bila sam svijesna da radimo pravu stvar. Nisam mislila o tim eventualnim posledicama, o prijetnjama, o pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svjesna onoga što radimo, jer govorimo istinu. Sada je sve na sudu”, kaže glumica, dok je advokat Srđan Ilinčić, inače otac Ive Ilinčić, za beogradske medije rekao da je zadovoljan i da su nadležni posao odradili korektno.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Kakvo je vrijeme došlo, bolje ti je bit bogat no siromašan... (foto, video)

Detaljno svedočile

Izvor podsjeća da su tokom istrage, koja je trajala tri mjeseca, saslušani su brojni svjedoci, među kojima i djevojke koje nemaju status oštećenih, ali su od MIKE Aleksića preživele seksualno uznemiravanje.

Za nekoliko djevojaka krivična djela su zbog protoka vremena zastarjela, ali su njihovi iskazi značajni jer daju sliku o onome što se dešavalo. O onome je sve što su preživljavale u školi glume detaljno su svjedočile sve oštećene a i kao na osnovu onoga što su ispričale može da se zaključi da je Aleksić za njih bio autoritet, čovjek kome su vijerovale i da je on to zloupotrebio”, otkriva izvor iz istrage.

Čekamo da konačno čujemo odbranu

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik Milene Radulović još nekoliko oštećenih, kaže da je podizanje optužnice za njih očekivano. 

“Podizanje optužnice je nešto sasvim očekivano, imajući u vidu dosadašnji tok istražnog postupka, kvalitet prikupljenih dokaza i njihovu sadržinu. U tom smislu podizanje optužnice za mene nije iznenađenje. Postupak ide dalje, sledeći važan procesni momenat biće prvi pretres pred sudom, i to je nešto što svi očekujemo, da čujemo odbranu Aleksića pred sudom, koju do sada nije izneo”, rekao je Tintor. On navodi i da kao zastupnik oštećenih nije tražio isključivanje javnosti.

Dešavanja u regionu i o školi glume “Stvar srca” za portal iBalkan.net prati Adna BOJADŽIĆ

Čitaj još:   Predsjednik parlamenta Turkske u dvodnevnoj posjeti BiH: Prošetao Baščaršijom, položio cvijeće na Šehidskom spomen- mezarju Kovači... (foto)

Izvor (MONDO/Kurir)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more