IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAVIJORIĆE SE Najveća crnogorska zastava 21. maja… (foto i video)

Dimenzije zastave impresivne su– 100× 50 metara, a njena težina biće 700 kilograma…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 22.04.2021…11: 19… ZAVIJORIĆE SE Najveća crnogorska zastava 21. maja… (foto i video)

Pokretač inicijative Igor Damjanović kazao je da ga je parola “svi pod jednu zastavu” motivisala da osmisli i pokrene ovu akciju.

Dimenzije zastave impresivne su – 100×50 metara, a njena težina biće 700 kilograma.

Rok za isporuku najveće crnogorske zastave na svijetu je 15. maj. Damjanović kaže da će zastava biti razvijena na proslavi Dana nezavisnosti, ali da će “obići” i ostale crnogorske gradove.
 
“Zastava će biti raširena u svim opštinama i gradovima Crne Gore, kao i u nekim ruralnim područjima, čak i na moru uz obavezno intoniranje, naše, crnogorske himne”, poručuje Damjanović.
 
Cijena zastave je 16.000 eura… 
 
“U Crnoj Gori ne postoji firma koja bi nam izradila zastavu dimenzija: 100×50 metara, a naročito po nižoj cijeni od one koju nam je ponudila firma ‘Laser’ iz Bosne i Hercegovine, a ista je 16.000 eura”, rekao je on.
 
Iako cijena nije mala, Damjanović navodi da je interesovanje ljudi koji žele da učestvuju veliko. Kaže i da nije ideja da neko da puni iznos već da, sa malim iznosima, učestvuje veliki broj građana.
Svi koji žele da doniraju novac mogu to učiniti uplatom na žiro-račun:
 
Iz Crne Gore: 530-0001000023511-91

Čitaj još:   Dječak, pucao u usta iz očevog pištolja, pronađeno pismo za roditelje...

Instrukcije za uplatu iz inostranstva: Beneficary bank
Swift code MNBMEPG
Name NLB Bank AD Podgorica
BENEFICIARY CUSTOMER
(Field 59)
IBAN CODE: ME25530003050022816055

Na uplatnici je neophodno napisati ime onoga ko uplaćuje iznos novca i navesti da je svrha uplate “donacija za crnogorsku zastavu”.
 
Uplatnicu ili neki drugi dokaz uplate za donaciju/kupovinu te zastave potrebno je slikati i poslati u viber grupu “Crnogorska zastava”, koja je kreirana isključivo za tu svrhu.

Kada bude prikupljen sav novac, kako objašnjava Damjanović, isti se odmah prebacuje na žiro-račun firme koja šije zastavu…

Izvor Standart-co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more