IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marićeve „emisije“nijesu slučajne- Njihov program je ISTORIJSKO I NEOPOZIVO UBISTVO CRNE GORE

Crnogorsko vijeće Srbije, kao krovna organizacija crnogorske nacionalne zajednice, najodlučnije osuđuje „stavove“ koje su izrekli učesnici emisije „Ćirilica“ na TV Happy Srbije, koja je emitovana 19. aprila, povodom aktuelnih događaja u Crnoj Gori. Generalno, Marićeve „emisije“ o Crnoj Gori nijesu slučajne! One održavaju kontinuitet „uređivačke politike“ ove televizije s nacionalnom frekvencijom. Ta „politika“ afirmiše autore govora mržnje, među kojima redovno nastupaju i haški osuđenici za ratne zločine.

„Tumači“ aktuelne nacionalističke politike prema Crnoj Gori grabili su se ko će više i neargumentovanije da ospori suverenitet i dignitet Crne Gore i postojanje identiteta crnogorskog naroda. Po njihovim „naučnim uvidima“ u Crnoj Gori postoje samo Srbi i SPC te jedan dio naroda koji neće da budu Srbi.

Mitomanskim nacionalističkim neurasteničnim brbljarijama oni su pokušali negirati milenijumsku slobodarsku tradiciju i borbu za slobodu Crnogoraca protiv osvajača i fašizma. Crnogorci su tako markirani kao Jevreji postmoderne.

Prema naboju iskazane mržnje prema crnogorskom narodu, ovi „nacionalni radnici“ stali su uz rame s Hitlerovim majstorima nacističkih opsjena Ekartom i Rozenbergom. U svoj tobožnji Lebensraum, kao„životni prostor za Srbe“ prisvojili su one povijesne prostore na kojima žive Crnogorci ,Bošnjaci, Makedonci Albanci i dio Hrvata.

Čitaj još:   ISTANBUL Uskoro internet usluge u svim avionima Turkish Airlinesa...

Marićevi „sabesjednici“ pokazali su suštinu apsolutnog ništavila jedne nakazne ideologije, koja se zapatila u 21. vijeku na jugozapadnom Balkanu. Ona počiva na imaginarnoj mitskoj fantaziji iz zabluda i samoobmana sopstvene prošlosti.

Da ovoj nakaradnoj ideologiji u Crnoj Gori nije stalo do multinacionalnog i vjerskog sklada u ambijentu građanske demokratije, po ko zna koji put potvrdio je lider Demokratskog fronta tvrdnjom da oni nijesu htjeli da prihvate na prethodnim izborima ni pet-šest ministarstava u Vladi Crne Gore, jer njihov program je Crna Gora samo u sastavu Velike Srbije.

Doista, njihov program je istorijsko i neopozivo ubistvo Crne Gore.

Crnogorsko vijeće Srbije upozorava demokratsku javnost Srbije i evroatlantske institucije – koje su prihvatile i podržavale građanski i multietnički sklad Crne Gore – da ovakav politički diskurs nimalo ne doprinosi prijateljskim odnosima dva naroda i dvije države, jer zdrav odnos među njimamože počivati jedino na uzajamnom poštovanju i uvažavanju.

Čitaj još:   RASTE TENZIJA NA RELACIJI POGORICA-BEOGRAD: Na pomolu novi DIPLOMATSKI SKANDAL, očekuje se oštra reakcija…

izvor: analitika.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more