IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDOZIRANJE LAŽIMA- Važno je da VLADA VLADA ŠTO DUŽE

Nakon svakog kiksa vlasti, pojavi se Dritan sa novom dozom spinovanja, obmana i laži. Kako je krenulo, jednog dana će – sve da bi maskirao svoje greške – tvitnuti da je uhapsio i nekog iz nove vlasti i da je, u strahu od njega, budna čitava Crna Gora.

Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji i mislim da je samo prvi od onih koji će uslijediti“ – poručio je juče sa konferencije za novinare potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i, pored ostalog, kazao da je uhapšen jedan od vođa „kavačkog klana koji je najtraženiji“…

Komični koordinator svih službi bezbjednosti u Crnoj Gori još jednom je, ne trepnuvši, slagao. On i njegovi u utorak su uhapsili, davno uhapšenog, Slobodana Kašćelana koji slovi za vođu takozvanog „kavačkog klana“ i koji pod strogim mjerama nadzora – jedna od njih je i nanogica – boravi od 2019, u kućnom pritvoru u rodnom Kotoru. Abazović i ekipa to su, naravno, prećutali.

„Zaboravili“ su činjenicu da je potpredsjednikov „najtraženiji bjegunac“ uhapšen u decembru 2018, u Češkoj po potjernici crnogorske policije. Našoj zemlji izručen je početkom 2019.

Nije koordinator objasnio kako je to tek sada hapšenje odavno uhapšenog „najjači udarac mafiji u protekloj deceniji“. Na djelu je gola propaganda.

Uz obavezno grananje rukama i povišene tonove, potpredsjednik Vlade još jednom je, navodnom spektakularnom akcijom, pokušao da u drugi plan baci velike probleme u kojima je njegova Vlada, kojoj je ozbiljno ugrožen opstanak. Kao ono kada je priredio vanrednu konferenciju za novinare da nam saopšti da su DHL poštom poslali Srbiji novi, ,,svoj“ zahtjev za izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori?!

Tom informacijom pokušao je tog 28. decembra prošle godine da zasjeni patriotski protestni skup ispred zgrade parlamenta zbog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. I što bi sa DHL pošiljkom? Jasno: Marović je još u Srbiji. Hapšenje je bio odgovor Abazovića patriotama i na Badnji dan, 6. januara. Dok su se vjernici i poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve okupljali na Cetinju, na Dvorskom trgu, na tradicionalno loženje badnjaka, vicepremijer je tvitnuo da je uhapšen kontroverzni biznismen Branislav Mićunović.

Objašnjeno je i da su mu „lisice“ stavljene na putu ka Cetinju. I, kako se završilo: nakon dva dana Mićunović i njegovi prijatelji pušteni su da se brane sa slobode zbog optužbe da su ilegalno posjedovali oružje. O oba ova slučaja Abazović od tada ćuti. Kao što ćuti i o laži da mu je neko nudio 21 milion eura kako bi promijenio izbornu volju građana.

Čitaj još:   ISPOVJEST STUJARDESE MAJE: Izbjegavaju brakove sa Arapima, ali se seksaju kad odu na put...

Kada je doveden do zida, nije baš otvoreno priznao da je slagao, već je saopštio javnosti da je zaboravio ko mu je navodno ponudio te silne milione. Časno, nema što.

Koordinator svih službi bezbjednosti ostavio nas je bez odgovora i zašto se sastajao sa bjelosvjetskim špijunom, lažnim diplomatom Stevanom Simijanovićem. Kada ga je Pobjeda raskrinkala i kada je morao da prizna da su se sretali, pravdao se da je to bilo po preporuci jednog diplomate.

Od diplomate, ni traga ni glasa. Kao što ni glasa o Simijanoviću potpredsjednik Vlade više nije pustio.

Nije potpredsjednik Vlade lažima opravdavao greške samo svog resora. „Uskočio“ je na prvu liniju odbrane koalicionih partnera, vlasti koja je ozbiljno poljuljana. Kako bi drugo, nego – lažima.

Kada je premijer Zdravko Krivokapić nedavno od Skupštine zatražio razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, nakon što je u parlamentu negirao genocid u Srebrenici i doveo u pitanje legitimitet odluka međunarodnih sudova, koordinator je stao u zaštitu Leposavića. Saopštio je da Leposavić nije negirao genocid.

No, kako Brisel i Vašington nijesu prešli preko ovog skandala, Abazović je zamukao.

Posljednjih sedmica uključio se i u izradu tužilačkih zakona. Eksplicitni zahtjev najvećeg konstituenta vlasti Demokratskog fronta je da se smijeni glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Abazović je opet slagao: saopštio je da je ,,njegov“ Nacrt zakona o tužilaštvu usklađen sa preporukama Venecijanske komisije. Naravno da nije bio, ali je Dritan već navikao da se ne obazire na obmane koje nam servira.

Važno je da Vlada vlada što duže. Kada je i Briselu i Vašingtonu postalo jasno da ova Vlada izmjenama Zakona o registrima prebivališta i boravišta i o državljanstvu namjerava da sprovede etnički inženjering, odnosno za njih nepodobnoj dijaspori uskrati pravo glasa u domovini, a da podobnima, s druge strane, dozvoli biračko pravo, opet je uskočio Abazović.

Pošto nije imao koga da uhapsi, napravio je spektakl od hapšenja davno uhapšenog Kašćelana.

Čitaj još:   KOVID- 19, BROJ ZARAŽENIH U AUSTRIJI RASTE DNEVNO PO 100 LJUDI: Oboljelih trenutno 758... (foto)

I danima će od toga da pravi spektakl. Sve do novog kiksa nove vlasti. A onda, opet će – Dritan. Da li nekim novom najavom hapšenja već hapšenih, objavom već poznatog ili nekom novom obmanom, nije bitno. Samo da se, po svaku cijenu, što duže sjedi u fotelji vlasti. Bojati se, u svjetlu činjenice da se ova Vlada iz dana u dan urušava, da će koordinator svih službi bezbjednosti do definitivnog raspada ove čudne koalicije na vlasti, u „apsanu“ morati da stavi pola Crne Gore.

Najavio je to kada je nedavno tvitnuo kako pola Crne Gore više ne spava mirno, jer je on u akciji. Sad ni ova njegova polovina Crne Gore ne spava mirno jer, kako je krenulo, moraće, da bi maskirao skarednu politiku Vlade, da proširi opseg propagandnih laži. Samo bi morao malo da pripazi, jer, kako je krenulo, jednog dana će – sve da bi maskirao svoje greške – tvitnuti da je uhapsio i nekog iz nove vlasti i da je, u strahu od koordinatora, budna čitava Crna Gora.

autor: Kaćuša KRSMANOVIĆ

izvor: analitika.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more