IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Dodikova potkošulja smrdi na laž!

Milorad Dodik je sve ono što vi nikad nećete biti, čovjek koji je upropastio i devastirao ponajviše Srbe, čovjek koji je nakon Mladićevog i Karadžićevog genocida nad nesrbima, počinio ekonomski genocid nad svojim narodom. Nemojte dozvoliti da vas prevari…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik se vakcinisao i postavo svoju fotografiju na društvene mreže. Na istoj (fotografiji) prvi čovjek zemlje nemušto sjedi u potkošulji. Što bi valjda u naravi trebalo biti normalno.

Ali…

Nepravilno čitanje
Ali neće Dodik dobiti izbore zato što se slika u potkošulji silovateljki ili huliganki, nego što je to čudno svim onim kojima ne treba da bude čudno.

A priča ide ovako… Klasična je tviter priča: Politička analitičarka Ivana Marić, napisala je na svom tviteru:

“Zašto Dodik nije samo zagrnuo rukav već se skinuo u potkošulju? Zamislite da je to uradila neka žena njegove građe. To bi danima bila udarna tema. A ovo je kao OK?”

Odgovorio sam iste stotinke:

“Zato što će ovom potkošuljom ubrati još 50K glasova. Jednostavno…”

I vjerujte, to ništa ne govori ni o Ivani Marić, ni o mojoj malenkosti, ni o džender senzitivnosti svih nas, a ni o Miloradu Dodiku, ali kaže gotovo sve o tzv. javnom mnjenju i “dežurnim kritičarima“ koji odavno nisu u braku sa realnošću. A Dodik je u tom braku! Itekako!

Da vam i objasnim kako:

Vidite, Milorad Dodik se može fotografisati na pet miliona načina kad dobija, da ne kažem kad prima vakcinu- za našeg čitatelja to je Sputnjik V. Ti milioni načina uključuju tricepse, kvadricepse, uključuju gikovske košuljice karirane, uključuju, ako se uključiti daju džemperi i blejzeri polo uzorka i kroja, što sugerišu na uspjeh, slavu, novac i moć u svijetu Zapada, na koncu, mogao je Dodik zavrnuti svoj rukav, iznad obične bijele majice ili da budemo do kraja konkretni-mogao je ne slikati se uopšte dok prima vakcinu…

Ali vi onda ništa ne znate ili ništa znali niste o našem narodu i političkom marketingu!

Naš narod hoće jednog od sebe, hoće reprezent jastva i sopstva, gore u nebesima političke moći. Hoće “domaćina čovjeka” zbirnog klona junaka iz filmova “Ovo malo duše” i “Oca na službenom putu”, koji je između molitve, rakijice, ljubavnice, socijale i malo zlostavljanja svratio na covid vakcinu. Ili anticovid terapiju. Narod hoće takvog čovjeka… Ljudi, svjetina huda iskaju potkošulju huliganku, okruglu glavu i vrat tek naslućen u mesištu trapezoida. To Dodik zna bolje od bilo kog na Balkanu.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: JAKOVE Milatoviću- imaš li mišljenje povodom Dodikovih ideja o ujedinjenju “srpskih” zemalja? (foto)

“Sa gospodom gospodski, sa fukarom fukarski”, slavna je Dodikova mantra, preko koje, evo već dvije decenije vlada do besvijesti. Sve sa potkošuljom, kao prvim komadom odjeće do kože.

I zato potkošulja huliganka!

On vlada i onda kad je bio “dašak svježeg vjetra na Balkanu” i onda kad je retorički u Haag ”slao Karadžića i Mladića” i onda kad je “predlagao zajedničku saradnju regija- gradova Banjaluke i Osijeka” i onda kad je ”postao ruski čovjek”… uvijek je Dodik bio taj potkošulja-man “čovjek iz naroda” koji se zaustavlja na nekoj poljani u Prnjavoru, izlazi iz auta i u zavisnosti od priče- ili seljaku pomaže oko zaglavljenog traktora ili mu daje besplatne časove iz stočarstva, pa seljak, šta će-kud će, glasa za Dodika.

Stalno je Mile “čovjek je iz naroda“ i to mu je zadnje ostalo.

Pravilno čitanje

Slabo je ko doveo u vezu ovu opskurnu fotografiju sa Dodikovim sunovraćujućim političkim rejtingom u dobrom dijelu Krajine na čelu sa Banjalukom, a koji kaže da mu je partija odavno upropaštena i da je od čitave te stranke ostao samo on. Doduše, to Milorad iz Bakinaca nikad ni krio nije pa je puni naziv njegovog broda koji tone: SNSD-Milorad Dodik. E od ovih kompleksnih skraćenica, ostao je samo na vrh jezika i analize Milorad Dodik u potkošulji, koji maskom prekirvena lica, očima nemušto komunicira sa svojim inokosnim glasačem. Oni i potkošulja. Sam k’o Mujo u majke. I potkoušulja mu, dobro.

Kao što iskrenom i siromašnom novinaru, bez leđa i državne bezbjednosti iza sebe ostaje pusta javnost u odbrani od nametnika i nedaća, što bi onomad rekao naš doajen novinarski Ozren Kebo, e tako Miloradu Dodiku ostaje ova bijela potkošulja i vakcina.

Kečua pučak

Sreo sam nedavno u Južnoj Americi Kečua Indijanca koji se zove “Secundo“ (Drugi), a sasvim logično brat mu je bio “Primus“ (Prvi), poglavica tribala. Objasnio mi je Secundo zašto je to tako, a nije kako možete odmah pretpostaviti samo stvar imena-između ostalog nikad on neće biti poglavica-osim tog jurodivog imena, i zato što je uvijek sam nastojao raditi nešto novo, nešto drugačije, za razliku od brata ”Primusa“ koji je uvijek bio ono što jeste.

Čitaj još:   VIC DANA: Vučić se u ponoć obratio naciji, građanima saopštio dvije teške vesti… (foto)

Njegovo pleme je uvijek i stalno na poludemokratskim plemenskim izborima biralo Prvog, jer je bio jedan od njih, onakav kakve jeste, nemilosrdan, nasilan, nespreman za promjene, osvetnički raspoložen, krvav i nemilosrdan patrijarh.

E tako je i sa Miloradom Dodikom, ne dozvolite da vas prevari!

A sve što radi, radi da vas obmane, čak i kad je “neko iz naroda“. Tad ponajviše! Tad najjače. Tad na sili razjarenog populističkog boga Marsa, koji donosi ratove, zavjere, mrak i krv…

Milorad Dodik je sve ono što vi nikad nećete biti, vi bilo koji, a ponajviše vi iz reda srpskog naroda! To je čovjek koji je upropastio i devastirao baš ponajviše srpski narod (jer za ostale nije imao hrabrosti ni vremena)…To je čovjek koji je nakon Mladićevog i Karadžićevog genocida nad nesrbima, počinio ekonomski genocid nad svojim narodom. I jednom će odgovarati za to.

To je čovjek čije su vlasništvo ljudi, porodice, avioni, kamioni, helikopteri, restorani, vile, odmarališta, gradovi, zaseoci, sela, voćnjaci, a sve na vaš račun…

Nemojte mu to BAR i dozvoliti, nemojte da vas prevari. Ne ovaj put! Ne potkošuljom!

piše Dragan Bursać

izvor: analitika.me

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more