IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN SAOPŠTIO RADIKALNU ODLUKU: Turska ide u potpuno zatvaranje od 29. aprila do 17. maja

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je danas da se u njegovoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, uvodi potpuno zatvaranje od četvrtka 29. aprila do ponedjeljka 17. maja ove godine.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

„Prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedjeljka, 17. maja, do 5 sati”, rekao je Erdogan.

Dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Čitaj još:   Erdogan, na ceremoniji, Grci bijesni napustili svečanost, otvaranja plinskog koridora TANAP... (foto i video)

Obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti će biti odgođeni.Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme.

izvor: AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more