IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITRALJEZOM MOGLI DA PROBIJU BLIND VOZILO: Visokoštićene ličnosti na NIŠANU Velje Nevolje?! (foto)

Grupa Veljke Nevolje mogla je pojedinim komadima oružja da uništi kola u kojima se voze štićene ličnosti…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26.04.2021…00: 29… MITRALJEZOM MOGLI DA PROBIJU BLIND VOZILO: Visokoštićene ličnosti na NIŠANU Velje Nevolje?! (foto)

Ne znamo šta je krajnji cilj klana Belivuk- Miljković, i to će istraga pokazati, ali znamo da su sposobni da izvrše ozbiljan napad na visokopozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je Aleksandar Vulin komentarišući arsenal oružja pronađen u tajnoj prostoriji u štek vikendici u Ritopeku, koju je koristila grupa Velje Nevolje.

Policija je pokazala znatnu količinu oružja, koja je, nakon informacija koje su dali neki pripadnici klana, pronađena u vikendici smrti u Ritopeku, kući koja je označena mjesto likvidacija žrtava Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

Nevjerovatan arsenal naoružanja, kao i metode kojima su, kako se sumnja, služili članovi ove grupe, od otmica, mučenja, ubistava do sakaćenja tijela, podsjećaju na metode surovih meksičkih klanova i prevazišli su kao i „rad“ zloglasnog zemunskog klana.

Čitaj još:   PODGORICA: Spremni dokazi za DRITANA...

– Raznovrsnost i količina naoružanja pronađenog u kući u Ritopeku, a koju su koristili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, govore o tome da je ova grupa bila spremna za obračun s državom, a ovoliko oružja nije posedovao ni zemunski klan, od teških mitraljeza u kalibru 12,7, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, 10 kilograma eksploziva- rekao je ministar i dodao da je meta mogao biti predsednik Vučić:

Profesor Ilija Kajtez sa Fakulteta za tu međunarodnu politiku i bezbjednost kaže da je klan imao naoružanje kao vojnička četa.

Oni su komotno mogli ravnopravno da se nose s istom i jednom policijskom i žandarmerijsoim jedinicom- izjavio je Kajtez.

Klan je, podsjetimo, razbijen početkom februara, kada su uhapšena 24 člana ove bande, koja se krila iza navijačke frakcije Principi.

Izvor Kurir.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more