IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZAK UGLEDNOG UGOSTITELJA IZ SARAJEVA: Emotivno od oca se oprostila kćerka… (foto i video)

Poznati ugostitelj vlasnik prvog kafića u glavnom gradu BiH, izgubio je život u Sarajevu nakon što je prije nekoliko dana doživio…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26.04.2021…11: 29… ODLAZAK UGLEDNOG UGOSTITELJA IZ SARAJEVA: Emotivno od oca se oprostila kćerka… (foto i video)

Harizmatični Sarajlija prije više od pet decenija u Sarajevu je dobio dugo čekano općinsko rješenje kojim se odobrava početak rada prvog kafe- bara “Lisac” u glavnom gradu.

Kafić”Lisac” je tokom godina postao jedan od simbola društvenog života Sarajeva tokom sedamdesetih i prve polovine osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Damir Lisac je završio pravo, a cijeli život ga je pratila anegdota iz studentskih dana, koja je s vremenom postala gradska legenda, o tome kako je “prodao” sarajevsku Vijećnicu.

Tužnu vijest o smrti Damira Lisca na Facebooku je objavila Vanja Lisac, njegova kćerka i poznati modni fotograf.

Otišao je moj tata, baš onako kako je živio. Spontano do apsurda, bezbrižno i nikad do kraja ozbiljno. Krenuo je to jutro u banku s radošću čovjeka koji ide po novac i skrenuo je prema vječnim lovištima. Otišao je moj manje otac , više drugar, uvijek spreman za mene najglasnije navijati i pretjerivati kad me hvali. Znam da ti se ne bi svidjelo da svima govorim kako te smrt ipak ćopila, ali vidjela sam da si nosio češalj u džepu. Ne znam što bi ti to i drugo trebao, već da poskrivećki popraviš friz, vratiš se u pravi trenutak i kažeš svima da, kad jednom Damir Lisac umre, to će biti samo od smijeha. Jer, kako drugačije može biti?! Ti si legenda. A legende žive zauvijek. Volim te- napisala je Vanja Lisac na svom profilu na Facebooku.

izvor (SB)

Čitaj još:   Zdravije je od MLJEČNE ČOKOLADE: Ukusnije od NAJSKUPLJIH JELA...
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more