IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Privedeno sedam osoba tokom patriotske auto kolone ispred “Marleen” u Bijeloj… (foto i video)

Opštinski odbor DPS Herceg Novi saopštio je da je prilikom mirnog prolaskapatriotske auto- kolone kroz Bijelu, došlo do incidenta te grupe velikosrpskih nacionalista nasrnula na učesnike čija je jedina krivica bila ispoljavanje ljubavi i patriotizma prema Crnoj Gori…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26.04.2021…00: 09… Privedeno sedam osoba tokom patriotske auto kolone ispred “Marleen” u Bijeloj… (foto i video)

Tokom auto kolone u Bijeloj danas je došlo do incidenta između partiota i grupe njihovih neistomišljenika. Iz policije su CdM-u nezvanično kazali da se dogodilo narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta “Marleen”, zbog čega je privedeno sedam osoba.

“Izvršeno je izuzimanje video nadzora sa obližnjih objekata. O svemu upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu”, nezvanično su kazali CdM-u iz policije.

Dodaju i da je u toku prikupljanje obavještenja od građana.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi saopštio je večeras da je prilikom mirnog prolaska patriotske auto-kolone kroz Bijelu, došlo do incidenta kada je grupa velikosrpskih nacionalista nasrnula na učesnike čija je jedina krivica bila ispoljavanje ljubavi i patriotizma prema Crnoj Gori.

Čitaj još:   Vic dana Sjede za stolom tri firauna na Čaršiji i hvale se jedan drugom...

“Riječ je o sramnom incidentu, koji je posljedica mržnje prema svemu što je crnogorsko, građansko i evropsko. Provokatorima kojima smeta zemlja u kojoj žive poručujemo da nikog neće zastrašiti, jer je ideal evropske i građanske Crne Gore za koji se borimo, jači od mržnje i kukavičluka”, navode u saopštenju.

Poručuju da očekuju brzu reakciju Uprave policije i nadležnog tužilaštva, kako bi se ovakvi događaji u budućnosti prevenirali.

Poslanik DPS-a Aleksandar Bogdanović poručio je na Twitter-u da napadi na neistomišljenike još su jedan od primjera na koji način vlast, njeni funkcioneri i pristalice doživljavaju koncept građanske Crne Gore.

“Sve je više ‘izolovanih slučajeva’ otvorene agresije i nasilja povodom kojih niko ništa ne preduzima”, istakao je Bogdanović. (J.L.)

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more