IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: UMRLA MLADA PORODILJA, BEZ MAJKE OSTALE DVIJE DJEVOJČICE

Od posljedica Covida-19 u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a preminula je porodilja Duja Milanović-Đurić (28), koju su ljekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće.

Ovo je objavljeno na Facebook stranici nevladine organizacije Udruženja građana “Korićani – Vlašić”, koje je prije dva dana pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici.

“Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije, pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (djevojački Milanović), rođenoj 5. juna 1992 godine. Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom Covid-19,što je rezultiralo prijevremenim porodom…

Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana u UKC- u Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve daljnje prognoze su neizvjesne…

Čitaj još:   SARAJEVO: ULICE POD BIJELIM PREKRIVAČEM, fotografije iz glavnog grada BiH...

Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se s božjom pomoći izbori s ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je, takođe, hospitalizovana u spomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima”, stoji u spomenutoj objavi.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more