IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUHA SE IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE: OŠTRA PORUKA VULINA KRIVOKAPIĆU, SPOMINJE MU I SREBRENICU

Zdravko Krivokapić je, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, čestitao Albinu Kurtiju stupanje na dužnost predsjednika Vlade Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru Kosova Albinu Kurtiju.

Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000 vakcina te primjećuje da je Krivokapić “pažljivo sročio čestitku kako niko ne bi pomislio da Kosovo za njega nije država”.

– Kada priča o Srebrenici, Krivokapić se poziva na međunarodno pravo, kada šalje izraze ”najdubljeg poštovanja Kurtiju”, ne spominje Rezoluciju 12 44. Na zdravlje mu bile vakcine iz Srbije, a na čast čestitke Kurtiju – poručio je Vulin.

Podsjećamo, mediji su objavili Krivokapićevu čestitku Kurtiju, a na fotografiji čestitke vidi se da je datirana 2. aprila.

Čitaj još:   BAJRAM- NAMAZ KLANJAN u novopazarskoj Stambol džamiji: RAMAZAN je prilika radosti koju vjernicima donosi Bajram... (foto)

Krivokapić je, u ime Vlade i u svoje ime, čestitao Kurtiju stupanje na dužnost predsjednika Vlade Kosova.

U čestitki je naveo da vjeruje da će evropska perspektiva dvije države predstavljati dodatnu vrijednost u bilateralnim odnosima, zasnovanim na principima dobrosusjedstva i međusobnog uvažavanja.

“Uz najbolje želje za uspješno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja”, poručio je Krivokapić.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more