IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIL GEJTS SE OGLASIO O VAKCINAMA- OVO NIJE POŠTENO: Kada će korona biti “ukroćena”? Da ili ne u 2021! (foto i video)

“Činjenica da sada vakcinišemo 30-godišnjake u Velikoj Britaniji i SAD-u, a da nemamo cepiva za sve 60-godišnjake u Brazilu i Južnoj Africi nije poštena”, istakao je Gejts.

SIJETL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 02.05.2021…00. 19… BIL GEJTS SE OGLASIO O VAKCINAMA- OVO NIJE POŠTENO: Kada će korona biti “ukroćena”? Da ili ne u 2021! (foto i video)

Bil Gejts, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i najmoćniji filantrop , rekao da je ipak zabrinut da svijet neće izvući pouke iz pandemije kovida- 19 i pripremiti se za buduće globalne epidemije.

“Još postoje neka pitanja o tome kojoj mjeri će se koristiti vakcina Džonson & Džonson. Bilo bi dobro da bude prihvaćena, ali i bez toga će neke bogatije zemlje, uključujući SAD i Veliku Britaniju, do ljeta dosegnuti tu visoku stopu imunizacije. To će omogućiti da se vakcine distribuiraju po cijelom svijetu i do kraja 2021. i tokom 2022. Nećemo iskoreniti ovu bolest, ali do kraja 2022. svešćemo je na vrlo male brojke rekao je Gejts.

On je naglasio da postoji nejednakost u stopi vakcinacije širom svijeta, kao i da ne postoji nekakva svijetska vlada koja ignoriše američki novac za sva ta istraživanje i razvoj…

Čitaj još:   Zlato za NOVI PAZAR od Saide Bukvić iz Budimpešte...

“Trenutno se u bogatim zemljama vakcinišu starije osobe jer te zemlje su u pandemiji prošle lošije od većine zemalja u razvoju i to je bila i da dobra stvar. Činjenica da sada vakcinišemo 30- godišnjake i u Velikoj Britaniji i SAD- u, a da nemamo cjepiva za sve 60- godišnjake u Brazilu i Južnoj Africi nije poštena, ali za tri ili četiri mjeseca cijepiva će biti i to dostupna svim zemljama koje imaju vrlo ozbiljnu epidemiju”, naveo je Gejts.

Govoreći o svojoj zabrinutosti za budućnost Gejts je rekao da se brine kako će svijet zaboraviti na kovid- 19 i da ga neće iskoristiti kako bi ali u budućim pandemijama bio spremniji. No smatra da će ova generacija ipak pamtiti se šta se dogodilo, zato što su milijarde dolara izgubljene, te će ubuduće tražiti globalni odgovor na sličnu krizu…

(MONDO)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more