IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslanica DPS Jovanka Laličić: DRITAN se ponaša kao da nije odgovoran za postupke Vlade… (foto)

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u zabludi je ukoliko vjeruje formalno kao drugi čovjek aktuelne izvršne vlasti, ne snosi odgovornost za sve njene postupke, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS)…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 04.05.2021… 21. 59… Poslanica DPS Jovanka Laličić: DRITAN se ponaša kao da nije odgovoran za postupke Vlade… (foto)

Poslanica DPS Jovanka Laličić smatra da se Abazović, iako Vlada ulazi u šesti mjesec mandata, i dalje ponaša kao da nema mnogo veze sa njenim radom.

„Kako drugačije doživjeti njegovu današnju poruku datu beogradskim medijima da vjeruje da će Vlada shvatiti potrebu da Ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom postane javan i prije čina potpisivanja”, upitala je Laličić.

Ona je navela da, to što Abazović ne vidi ništa sporno u cjelokupnoj priči o Ugovoru sa SPC, „pa i što, svjesno ili ne, ulazi u priču o izboru mitropolita kao uslovu i “željama mitropolita Amfilohija” – najbolje govori o njemu“.

„Međutim, ukoliko Abazović i dalje vjeruje da je on formalno kao drugi čovjek aktuelne izvršne vlasti, ne snosi odgovornost za njene postupke, u velikoj je zabludi“, kazala je Laličić.

Nije, kako je poručila, potrebno da Abazović objašnjava šta misli o dobrosusjedskoj politici.

Čitaj još:   Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ poručila Dritanu ABAZOVIĆU: "Sarajlije su vam dale najbolji odgovor, dat će i država BiH"... (foto, video)

„Jer o tome najbolje govori ponašanje Abazovićevih saradnika iz Vlade, naročito prilikom njihovih sve učestalijih posjeta Bosni i Hercegovini (BiH)“, dodala je Laičić.

Ona je upitala da li Abazović, kao sarajevski student, osjeća makar malo stida zbog toga što funkcioneri Vlade ignorišu glavni grad BiH i svojim djelovanjem poručuju da je ta država, za njih, svedena isključivo na granice jednog entiteta i to Republike Srpske.

„Dok su Abazovićeve kolege, danima obilazili Srbiju i entitet u okviru BiH, baš ni na jedan način nijesu ni pomenuli, a kamoli promovisali ponudu na tržištu sa kojeg tradicionalno imamo stotine hiljada gostiju. Ili su možda to uradili krijući – taman onako kako i šalju čestitke u Prištinu“, navela je Laličić.

Ona je kazala da je Abazovića zapala nezahvalna dužnost „da pod svaku cijenu opravdava partnere iz kleronacionalističke vlasti ali i sebe“,

„Nikome nikad neće moći da objasni kako je i zašto, zbog čijih interesa, učestvovao u ovom bolnom eksperimentu građansko društvo u Crnoj Gori. Posebno zna da biti ucijenjen na vlasti, nije nikakva privilegija već velika sramota“, zaključila je Laličić.

izvor rtcg.me

Čitaj još:   NENAD Čanak: DRITAN zastupa srpsko- ruske interese, teško Crnoj Gori s njim... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more