IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INTERVJU MIKINE SUPRUGE JE DIO TAKTIKE: Advokat rekao zašto je BAŠ SADA progovorila… (foto)

U prvom intervjuu nakon hapšenja Mike Aleksića, njegova supruga tvrdi da javnost nije mogla da čuje drugu stranu priče, novinari neprestano pozivali da ispriča šta ima…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 05.05… 00. 09… INTERVJU MIKINE SUPRUGE JE DIO TAKTIKE: Advokat rekao zašto je BAŠ SADA progovorila… (foto)

Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića, optuženog za četiri silovanja i pet krivičnih djela nedozvoljenih polnih radnji na štetu sedam djevojaka koje su bile učenice njegove škole glume, oglasila se poslije četiri mjeseca tišine i rekla”da veruje mužu, kao i da su oštećene glumice smestile Miki”.

Biljana Mašić, koja je profesorka na FDU, a bila je i Mikina saradnica u privatnoj školi “Stvar srca”, u prvom intervjuu nakon hapšenja supruga, osim što je za žrtve rekla “da su prijavile Aleksića jer je kritikovao njihovu glumu”, navela je i “da nigde nije mogla da se čuje njihova strana priče”.

“Za 101 dan niko u Srbiji nije imao priliku da čuje ni jednu jedinu reč druge strane. A nije da nismo pokušavali. Sve su to dobro organizovali kroz institucije sistema, ne dajući mu priliku da kaže ijednu reč”, rekla je profesorka.

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa neke od oštećenih djevojaka, kaže da su i Biljana Mašić i Mika Aleksić imali priliku da kažu šta imaju.

“Ne osporavam njeno pravo da veruje suprugu i da ga brani na svaki mogući način, pa i na ovaj. Više sam iznenađen time što to nije učinila ranije iako je imala prilike. Odbrana je mogla da je pozove za svedoka, ali to se nije desilo. I okrivljeni je tokom proteklih meseci u svakom trenutku mogao detaljno da iznese svoju odbranu i opovrgne optužbe, ali to nije učinio”, objašnjava Bećirić i dodaje:

Čitaj još:   BIH: Putnik ispao iz autobusa i zadobio TEŠKE POVREDE, vozač bio pijan...

“Aleksić je odbranu izneo u jednoj rečenici i negirao dela, a rekao je da će se izjasniti tokom postupka, kad bude podignuta optužnica i iznesu se dokazi. To je najbolja odbrana kada niste sigurni u svoju nevinost, nego sačekate da vidite čime se raspolaže”.

Advokat kaže i da je siguran da su novinari više puta pozivali Biljanu Mašić.

“Čak sam pročitao i jednu njenu izjavu, a siguran sam da bi većina medija prenela njene reči jer je ljudima interesantno da čuju šta ona misli. Moj utisak je da je ovo davanje intervjua sada stvar taktike, potrefilo se da izađe baš u momentu kada se podiže optužnica i odlučuje o produžetku pritvora. Njeno je pravo da brani muža i da mu veruje, ali neki komentari na račun žrtava jesu neumesni. Ona je subjektivna, što je očekivano”, kaže Bećirić i objašnjava da nije neobično da supruge osumnjičenih za slična dela brane muževe.

Optužnica na dopuni

Više tužilaštvo u Beogradu je 21. aprila podiglo optužnicu protiv Miroslava Aleksića, koji je od hapšenja u pritvoru. Međutim, Viši sud je 30. aprila prvo vratio optužnicu tužilaštvu na dopunu, a Denis Bećirić objašnjava da je to uobičajena praksa.

Čitaj još:   SPLIT: Francuz se bori za život, uhvatio lopova u krađi, ovaj ga izbo nožem...

“To se često dešava. Rekao bih da je riječ o nekim proceduralnim stvarima”, kaže Bećirić…

Podsjetimo, Aleksić je uhapšen u januaru, nakon što su ga glumice Milene Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji za silovanje i seksualno zlostavljanje. Kasnije se policiji javilo još pet djevojaka.

Dešavanja u regionu i u školi glume Mike Aleksića za regionalni portal iBalkan.net ADNA Bojadžić…

izvor MONDO

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more