IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas lokalni izbori u Herceg- Novom: Otvorena birališta, do 10 sati izlaznost 17. 36 odsto… (foto i video)

Građani biraju između pet koalicija i jednog građanskog pokreta…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09.05… 12.08… Danas lokalni izbori u Herceg- Novom: Otvorena birališta, do 10 sati izlaznost 17. 36 odsto… (foto i video)

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori. Građani glasaju na 51 biračkom mjestu, koja su otvorena od sedam do 20 sati. Do deset sati je u Herceg Novom na birališta izašlo 4.442 građana ili 17,36%.

Izborna lista “Novska lista- Naš grad, naš brod“, prva je na glasačkom listiću. Na drugom mjestu je koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“, a na trećem „Pravi Novi, sloboda je u našim rukama“.

Koalicija „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ je na četvrtom mjestu, “Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ na petom, a koalicija “Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“ na šestom mjestu.

Novi lokalni parlament imaće 35 odbornika.

Prva na glasačkom listiću je Novska lista, čiji je nosilac Savo Marić.

Druga je koalicija Evropski tim za Herceg Novi, koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, a nosilac liste je dr Predrag Dabović.

Čitaj još:   GI 21. maj: Crnogorska politička većina, pokazala da nije ništa naučila... (foto)

Treći na listi su Prava Crna Gora i Grupa građana Glas za naš Novi sa listom Pravi Novi-Sloboda je u našim rukama koju predvodi Milan Zarić.

Četvrta na listi je izborna lista Za budućnost Herceg Novog i Boke koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija, a predvodi je Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija Ni lijevo ni desno, pravac Novi, koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije, a nosilac je aktuelni predsjednik Opštine Stevan Katić.

Na šestom mjestu koalicija Crno na bijelo može bokeški, koju čine Građanski pokret URA, Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestranački pojedinci, a nosilac liste je Draško Rašković.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom 2017. godine pravo glasa imalo je 24.927 građana. tada su najviše mandata osvojili su Demokratska Crna Gora devet i Demokratski front četiri, dok je DPS osvojio najviše mandata 12. Ove godine, birački spisak je zaključen krajem aprila. Prema podacima MUP-a, pravo glasa na ovim izborima imaju 83 birača više nego na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine.

Građani će glasati na 51 biračkom mjestu, koja će biti otvorena do 20 sati.

Čitaj još:   SRBI Opljačkali zlataru u Mađarskoj: Uradili na “foru” sa čašom vode, ukrali zlato 87.000 eura... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more