IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON AKCIJE SIPA- e “BLOG”: Imena osumnjičenih za uvoz heroina i kokaina i prodaju u BiH! (foto)

Sumnjiče se da su izvršili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 10.05.…13. 27… NAKON AKCIJE SIPA- e “BLOG”: Imena osumnjičenih za uvoz heroina i kokaina i prodaju u BiH! (foto)

Admir JakupovićAlmedin KadićSandro ĐedovićMirza Serdarević i braća Hodžić (imena za sada nepoznata), svi iz Sarajeva, prema saznanjima “Slobodne Bosne” iz tužilačkih izvora, imena su osoba koje su jutros uhapšene u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva “Blog” koju su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izveli na više lokacija na području Kantona Sarajevo.

Svi se oni sumnjiče da su izvršili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Prema službenoj informaciji, osnovano se sumnja da su svi uhapšeni od maja 2020. godine nabavljali droge kokain, heroin i amfetamin u Kraljevini Holandiji, odakle su ih transportirali u Bosnu i Hercegovinu, gdje je droga preprodavana.

Čitaj još:   IRINEJ I AMFILOHIJE PREŽIVJELI NAPAD U SIRIJI: Nakon izraelskog raketiranje Sirije...

Tokom višemjesečne istrage i vještačenja zaplijenjene droge, pripadnici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 1.104 grama kokaina i 7.470 grama heroina te osam litara amfeteminskog ulja koje se koristi kao osnovna baza za proizvodnju droge spid.

Vrijednost zaplijenjenih narkotika procjenjuje se na nekoliko stotina hiljada maraka.

Svi uhapšeni će u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu BiH, koje je, uz odobrenje Suda BiH, odilo ovu dugotrajnu kompleksnu i uspješno okončanu akciju.

izvor (SB)