IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPAD Izraelske policije na Palestince nakon sabah- namaza u džamiji Al- Aksa, uzvratili su im… (foto ı vıdeo)

Hiljade Palestinaca jutros su nakon sabah- namaza u džamiji Al- Aksa održale demonstracije u dvorištu džamije donoseći tekbire…

JERUSALEM: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 10.05.2021… NAPAD Izraelske policije na Palestince nakon sabah-namaza u džamiji Al-Aksa, uzvratili su im (foto ı vıdeo)

Izraelska policija jutros je u kompleksu džamije Al- Aksa ponovo napala Palestince, koji su bili okupljeni kako bi spriječili novi upad fanatičnih Jevreja, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade Palestinaca jutros su nakon jutarnje molitve, sabah- namaza u džamiji Al- Aksa održale demonstracije u dvorištu džamije donoseći tekbire.

Nakon okupljanja, brojni Palestinci ostali su u džamiji Al- Aksa kako bi spriječili nove upade fanatačnih Jevreja.

Tokom okupljanja, Palestinci su poslali poruke kako neće odstupiti od Al-Akse i da su spremni žrtvovati se za nju.

Potom je stigla izraelska policija, koje je Palestince gađala plastičnim mecima, suzavcima, plastičnom i zvučnim bombama. Palestinci su na napad policije odgovorili kamenicama.

Nasilje izraelske policije i dalje se nastavlja, a prema podacima palestinskog Crvenog polumjeseca, danas je povrijeđeno najmanje 10 osoba, među kojima su tri prebačene u bolnicu.

Čitaj još:   SLIKE I SCENE STRAVE SA AUTOPUTA: Autobus iz Srbije prevrnuo se u Mađarskoj u kome je bilo 55 putnika i dva vozača... (foto)

Za muslimane, Al- Aksa predstavlja treće najvažnije svetilište…

Kompleks Al- Akse, koji se prostire na 15 posto površine starog jezgra Al-Qudsa, nalazi se pod izraelskom okupacijom, a predstavlja tačku spajanja tri najveće religije svijeta.

Nakon Mesdžidul- harema u Mekki i Poslanikove džamije u Medini, Al- Aksa je treće po važnosti mjesto za muslimane.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more