IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“CVIJET SREBRENICE” U SKUPŠTINI CRNE GORE: “Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca”

Poslanici Bošnjačke stranke danas su prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore podijelili kolegama poslanicima “Cvijet Srebrenice”, neslužbeni simbol genocida u Srebrenici koji se dogodio 1995. godine u Bosni i Hercegovini.

“Cvijet Srebrenice” nose svi poslanici opozicije, kao i nekoliko poslanika vlasti.

Prijedlog šefa Kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici prihvaćen je većinom glasova poslanika. Za ovakav prijedlog glasala su 42 poslanika.

“Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama, doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda, već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću, ne možemo pomiriti region”, kazao je Ibrahimović u obrazloženju i pozvao poslanike da glasaju po savjesti.

Čitaj još:   "Litijašica" VESNA Hadži Vujošević osuđena za iznošenje neistina– moraće da plati po 1.500 eura djeci Zorana i Vukice Jelić (foto, video)

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more