IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: U “Stambol” džamiji održana centralna bajramska svečanost… (foto i video)

Na centralnoj svečanosti u “Stambol” džamiji kojoj je prisustvovao i konzul Turske u Novom Pazaru, Bašar Bašol, priređen je i svečani bajramski program u kojem su učestvovali hafizi iz Republike Turske i učači ilahija i kasida iz Novog Pazara…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13.05.2021…10.54… NOVI PAZAR: U “Stambol” džamiji održana centralna bajramska svečanost… (foto i video)

U džamijama u Sandžaku jutros je uz pridržavanje epidemioloških mera i prikladan program klanjan bajram-namaz, čime je počelo obeležavanje blagdana Ramazanskog bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).

Bajram-namaz i centralnu bajramsku hutbu u novopazarskoj “Stambol” džamiji predvodio je muftija sandžački Senad ef. Halitović.

Bajramske poruke koje je okupljenim vernicima uputio muftija sandžački Senad ef. Halitović odnosile su se na značaj jedinstva i zajedništva Bošnjaka i svih vernika u Sandžaku, a centralna tema hutbe odnosila se na aktuelna zbivanja u Al- aksi i konstantne napade na narod Palestine.

Čitaj još:   ERDOGAN PORUČIO: Izrael- teroristička država je prešila sve granice... (foto i video)

Poručeno je da je obaveza svakog čoveka i vernika da prezre i osudi višedecenijsko ugnjetavane palestinske braće i sestara i njihove dece, te da će narod u Sandžaku biti dovama uz potlačene u Gazi.

Na centralnoj svečanosti u “Stambol” džamiji kojoj je prisustvovao i konzul Republike Turske u Novom Pazaru, Bašar Bašol, priređen je i svečani bajramski program u kojem su učestvovali hafizi iz Republike Turske i učači ilahija i kasida iz Novog Pazara. Prigodan vaz tom prilikom održao je zamenik muftije sandžačkog, Muhamed ef. Demirović...

izvor iBalkan.net / agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more