IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ELITNI KUHAR OTKRIO DVA SASTOJKA KOJI DODAJE U BAŠ SVAKO JELO: Jeftini su, neviđeno zdravi i koriste se kod nas… (foto)

Vrhunski kuhari imaju svoje male tajne, a jedan od njih je upravo otkrio svoju…

ISTANBUL: Regija, Recepti, vijesti, petak, 14.05.2021…00.34… ELITNI KUHAR OTKRIO DVA SASTOJKA KOJI DODAJE U BAŠ SVAKO JELO: Jeftini su, neviđeno zdravi i koriste se kod nas… (foto)

Oni najuspešniji kuhari, takoreći elitni, često ne vode baš najzdraviji život zbog “ludog” radnog vremena koje imaju, pa završe jedući u pauzama nešto s nogu.

Upravo to je navelo kuhara Gregorija Gurdeta da promijeni nešto u svom životu, a jedna od promena koju je uveo, pored vježbanja i meditiranje je i zdravija ishrana.

I tako je počeo da dva sastojka dodaje u gotovo sva jela koja sprema – jer im daju ukus, a pritom imaju i sjajan uticaj na zdravlje.

“Đumbir je nešto što dodajem u skoro svako jelo. To je sastojak koji je zastupljen u različitim vrstama kuhinja”, kaže on, dodajući da je “ukusan, daje lijepu boju, dubinu i složenost jelu”.

“Čili je još jedna stvar bez koje zaista ne kuham. Bukvalno, u svako jelo dodajem čili”, kaže ovaj vrsni kuhar.

Čitaj još:   VELIKI STAMBOLSKI DERBI: Remi uz masovnu tuču i pokušaj linča igrača gostiju... ( vıdeo )

I ako vam to na zvuči malo čudno, zapravo ima smisla u tome što Gurdet koristi baš ova dva sastojka jer postoji dosta naučnih dokaza o njihovom uticaju na zdravlje. Na primer, đumbir dobro utiče na varenje i pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi.

Kada je riječ o čiliju, odnosno o ljutoj papričici, istraživanja su pokazala da ona dobro utiče na raspoloženje jer mozak ispušta endorfin, poboljšava tu cirkulaciju, a kažu i da pomažu u skidanju viška kilograma.

izvor MONDO

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more