IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Al Jazeere: Cilj Izraela je da ućutka medije…(foto i video)

U saopštenju Al Džazire Balkan se navodi da je bombardovanje zgrade, u kojoj je bila i readakcija američke agecije Asošijeted pres, čin kojim se novinari sprečavaju da izvršavaju svoju svetu dužnost informisanja i izvještavanja o događajima na terenu…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 16.05.2021…00.34… Al Jazeere: Cilj Izraela je da ućutka medije…(foto i video)

Medijska kuća Al Džazira osudila je postupak izraelske vojske, koja je danas srušila zgradu u Gazi u kojoj je bila njena redakcija, i pozvala sve medije i institucije za ljudska prava da udruže snage u osudi svih tih nemilosrdnih bombardovanja da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog garađanja novinara i medijskih institucija.

“Cilj ovog gnusnog zločina je da se ućutkaju mediji i da se sakriju neizrecivi pokolji i patnje naroda Gaze”, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora medijske mreže Al Džazira Mostefa Souag.

Al Džazira obećava da će koristiti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu smatrala odgovornom za svoje postupke.

Komentarišući bombardovanje zgrade u Gazi, vršilac dužnosti generalnog direktora medijske mreže Al Džazira Mostefa Souag pozvao je međunarodnu zajednicu da osudi takve varvarske akcije gađanja novinara i zahteva hitnu međunarodnu akciju da se Izrael pozove na odgovornost za namerno ciljanje novinara i medijskih institucija.

Cilj ovog gnusnog zločina je da se ućutkaju mediji i da se sakriju neizrecivi pokolji i patnje naroda Gaze, rekao je Souag.

Čitaj još:   HAOS U CRNOJ GORI: Smet blokirao tunel, kamion se muči da ga probije... (video)

On je istakao da uništavanje redakcije Al Džazira ali i ostalih medijskih organizacija u neboderu Al Džala u Gazi predstavlja očigledno kršenje ljudskih prava i međunarodno se smatra ratnim zločinom.

Pozivamo sve medije i institucije za ljudska prava da osude ovaj ali gnusni zločin i da stanu uz Al Džaziru i druge medijske organizacije koje su na meti izraelske vojske, uprkos tome što već dugi niz godina znaju da se u toj istoj zgradi nalazi sjedište više redakcija, kazao je Souag.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more