IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vrijeme kod nas: Upaljen žuti meteoalarm zbog jakih… (foto)

U našoj prestonici pretežno oblačno vrijeme, i to uz prolazno razvedravanje tokom dana, kiša se očekuje uglavnom u jutarnjim i prijepodnevnim satima …

SARAJEVO:Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak,17.05.2021…09.24… Vrijeme kod nas: Upaljen žuti meteoalarm zbog jakih… (foto)

Danas u našoj zemlji za očekivati je pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pa i sa lokalnim pljuskovima.

Period do 25.05.2021. Sunčano i toplo vrijeme zadržat će se i to do sredine sedmice, nakon čega slijedi period sa promjenljivim vremenskim uslovima sve do kraja prognoznog perioda.

Pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se širom Bosne i Hercegovine, najviše na jugu i jugozapadu, a najmanje na sjeveroistoku. 

U Posavini je moguća grmljavina. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 16 do 22, u istočnim područjima Bosne do 24 °C.

ponedjeljak 17.05.2021. godine
Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na dane vikenda. Nestabilno vrijeme praćeno učestalijim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, umjerene temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjet ugode. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje. Negativni uticaj promjene djelimično će oslabiti sa noćnim satima.

Čitaj još:   BERANE: Zapaljen automobil sudskog izvršitelja... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje tokom dana. Kiša se očekuje uglavnom u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura oko 14, dnevna oko 22 °C, saopćeno je iz FHMZ.

Žuti meteoalarm zbog jakih udara vjetra upaljen je za područje Banja Luke, Livna, Trebinja, Prijedora, Bihaća, Mostara, Sarajeva i Tuzle.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more