IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRANCI MARŠIRAJU ULICAMA TEHERANA: Gore izraelske i američke zastave, IRGC snažna podršku Palestini! (foto i video)

Teheran je na nogama…

TEHERAN: Svijet, vijesti, srijeda, 19.05.2021…18. 14… IRANCI MARŠIRAJU ULICAMA TEHERANA: Gore izraelske i američke zastave, IRGC snažna podršku Palestini! (foto i video)

Prošle nedelje je iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif otkazao posetu Austriji zbog pojavljivanja izraelskih zastava na vladinim zgradama.

Ovo dolazi usled najozbiljnije krize bezbjednosti u izraelsko- palestinskim odnosima u poslednjih nekoliko godina.

Iranski zvaničnici prethodno su pozvali na međunarodni odgovor na izraelske vojne akcije protiv Palestinaca u regionu, rekavši da su im Ujedinjene nacije i sunarodnici muslimani moraju da zaustave hitni “aparthejd”.

Prošle nedelje general- major Hosein Bakeri, načelnik štaba iranskih oružanih snaga, rekao je da je za rešavanje trenutne krize u Izraelu neophodna široka, “strateška” i jedinstvena koalicija.

Čitaj još:   ERDOGAN NAJAVIO DIPLOMATSKU OFANZIVU: VUČIĆ SE ZALEDIO, "Ostaje nam da se branimo, ovo nije tursko i nije..." (foto)

Iranska revolucionarna garda (IRGC) takođe obećala da će “snažnije” stati u odbranu Palestinaca i obećala da će pružiti pomoć militantima za njihovu “istorijsku i nepobitnu misiju”...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Hrvatski predsjednik o cajkama: ''Ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje''... (foto, video)