IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: NEMAM RAČUNA U INOSTRANSTVU, NI DRŽAVLJANSTVO UAE, BESMISLENA TVRDNJA DA SAM VLASNIK AMANA

Nemam računa u inostranstvu, nemam državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, besmislena je tvrdnja da sam vlasnik Amana, kazao je danas predsjednik države Milo Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li ima novca na računu u inostanstvu i da li je stvarni vlasnik Aman hotela, je kazao da nema računa u inostranstvu, i niti cent na nepostojećim računima u inostrnastvu.

“Nemam imovinu u Emiratima, niti državljanstvo UAE. Imamo samo crnogorsko državljanstvo”, saopštio je Đukanović.

Naglašava da je besmislena tvrdnja da je on vlasnik Amana.

“To je apsolutna spekulacija sa ciljem da se pogorša imidž Mila Đukanovića”, rekao je on.

Đukanović je kazao da u Sloveniji nije razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Nije bilo inciijative za bilateralnim susretom, ni sa jedne ni sa druge strane. Ne vidim poseban interes da iniciram razgovor sa predsjednikom Vučićem. Nema ni on taj interesa, ako se to promijeni razgovaraćemo kao odgovorni ljudi”, poručio je Đukanović.

Nije zadovoljan izbornim rezultatom u Herceg Novom

Đukanović je rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom na nedavno održanim izborima u Herceg Novom.

“Očekivali smo 25 odsto podrške. To nije razlog da pomišljam na podnošenje ostavke. Na Predsjedništvu ćemo razgovarati o posljedicama lošeg rezultata DPS-a u Herceg Novom od očekivanog”, poručio je Đukanović.

On napominje da dugo traje porađanje Političkog savjeta DPS.

Čitaj još:   IGRA VATROM: Vučićeva vlada ''SRPSKOG SVETA''

“Već nekoliko godina nikako da se uspostavi. Nema skrivenih razloga što još nije formiran. Vrijeme je za aktiviranje Političkog savjeta i biće to vjerujem tema na narednoj sjednici GO DPS-a”, naveo je Đukanović.

Neki hoće da Crnu Goru učine pridruženim dijelom Velike Srbije

Đukanović naglašava da je uvjeren da svjedočimo obnovi velikodržavne ofanzive iz Beograda i Banja Luke prema Crnoj Gori.

“Beograd služi kao centar za disciplinovanje regiona. Hoće da Crnu Goru da učine pridruženim dijelom Velike Srbije. Tražim da pažljivo analiziramo što je na stolu”, rekao je on i poručio da će   onekogućiti bilo kakvo djelovanje protiv interesa zemlje.

Kada ćemo postati članica EU

“Snažnija poruka EU je da mi u ovom regionu možemo da se složimo oko nepromjenjivosti granica. Brutalno se gaze preporuke evropskih pravnih autoriteta. Sjećam se mnogo većih znalaca političke manipulacije od ovih današnjih. Oveo je sve manipulacija manjih manipulanata od onih 99. godine i trajaće još kraće”, poručio je on.

Đukanović je naglasio da je Crna Gora tokom 15 godina imala ozbiljan razvoj.

“Sačuvala je mir, obnovila nezavisnost, ušla u NATO i otvorila sva pregovaračka poglavlja, to je za respekt”, ocijenio je predsjednik države.

Prema njegovim riječima, kada ćemo postati ćlanica EU u ovom trenutku više zavisi od EU nego od nas.

Čitaj još:   Abazović- NE ISKLJUČUJEM eventualnu saradnju s Đukanovićem...

“Izazov je da ozbiljno radimo na podizanju nacionalne odgovornosti da svaka sljedeća promjena vlasti u bidućnosti ne bude ovako dramatična”, smatra Đukanović.

izvor: CdM.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more