IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajevo: U subotu veliki “Skup podrške palestinskom narodu”… (foto i video)

“Skup podrške palestinskom narodu” naziv je okupljanja koje će u subotu biti organizovano u Sarajevu, na platou preko puta Vijećnice…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20.05.2021…14. 34…  Sarajevo: U subotu veliki “Skup podrške palestinskom narodu”… (foto i video)

U saopćenju iz Palestinske zajednice u BiH navedeno je kako se skup organizuje povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i Al-Qudsu (Jerusalem).

Skup će biti održan u subotu, 22. maja, na platou preko puta Vijećnice, s početkom u 11.00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Osim Palestinske zajednice u BiH, u organizaciju skupa uključeni su i Udruženje Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje “Mladi muslimani”.

Iz Palestinske zajednice obavještavaju građane također da je danas Udruženje pokrenulo i humanitarni broj “090 292 006” putem kojeg građani BiH mogu donirati 3KM za pomoć palestinskom narodu.

Novac je moguće donirati i direktno uplatom na žiro račun BBI Banke (141-311-53200039-07), primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“…

Čitaj još:   SPISAK UČESNIKA "Zadruge 3", kriminalci, političari i pjevači...

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more