IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hapsili policajca pronašli pismo za Vučića… (foto)

Prilikom hapšenja policajca Milana Kendije nađen dokument naslovljen kao “Informativno obaveštenje”, upućen”Predsjedniku Republike Srbije Vučiću”.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 21.05.2021… 14. 14… Hapsili policajca pronašli pismo za Vučića… (foto)

BIRN je od Višeg suda u Beogradu tražio im se dostavi pismo, kako bi proverili da li ga je pisao Kendija i zašto se obratio baš predsedniku, ali je njihov zahtev odbijen.

Kako piše BIRN, od trenutka kada su u javnost procurile danima prikrivane informacije o najvećoj plantaži marihuane u Evropi, nezvanični policijski izvori i opozicioni političari su Jovanjicu povezivali i to sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejem.

Direktni dokazi za takve veze, međutim, do sada nisu otkriveni, a sam predsednik je te navode demantovao. Navodi o tim vezama ostavljeni su sudu javnosti, pošto dosadašnji sudski postupak te tragove ne prati, i to ne samo one ka Vučićima, nego ni ka nadređenima okrivljenih policajaca i bezbednjaka, koje optužnica „Jovanjica 2“ tereti da su pružali zaštitu Koluviji i njegovim saradnicima na plantaži marihuane.

Ipak, u optužnici „Jovanjica 2“, na njenoj 141. strani nalazi se jedan zanimljiv detalj, koji je do sada prošao neopaženo.

U dijelu optužnice u kojoj je popisan „sadržaj pisanih dokaza“ se navodi da je 1. jula prošle godine, istog dana kada je uhapšen policajac Milan Kendija, izvršen pretres službenih prostorija MUP- a, koje koristi Jedinica za to samo obezbjeđenje određenih ličnosti i objekata u kojoj je zaposlen Kendija i da su u kancelariji koju on koristi, između ostalog, pronađena tri papira A4 formata sa štampanim tekstom i naslovom „Informativno obaveštenje“ i podnaslovom „Predsedniku Republike Srbije i Vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću“.

Čitaj još:   UMJESTO LITIJE: Sinoć "KOLONA LJUBAVI" u Nikšiću... (foto i video)

Da li je Milan Kendija pisao pismo koje je pronađeno u njegovoj kancelariji, šta je u vezi sa Jovanjicom, on ili neko drugi, imao da napiše predsedniku Srbije, te zbog čega se obratio baš njemu, a ne nekome od nadležnih institucija i organa…

Milan Kendija, zaposlen u Јedinici za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP- a Srbije, prema optužnici imao je zadatak da obezbjeđuje Jovanjicu i da kontroliše poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja, koje je na imanju obavljala agencija Ronin Elite Security.

Kendija optužen za krivična djela udruživanja radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema iskazima nekolicine okrivljenih i svedoka u ovom predmetu, Kendija je rođak Predraga Koluvije, dok opozicioni političar Miroslav Aleksić tvrdi da Kendija rođak optuženog Miloša Tofilovića, saradnika Predraga Koluvije, koji je 13. novembra 2019. kada su i na auto- putu uhapšeni on i Koluvija, upravljao “audijem” kojim su se vozili ka Nišu.

Jedan od Kendijinih advokata je Vladimir Đukanović, koji brani i Predraga Koluviju. Đukanović zastupa i brata predsednika Srbije Andreja Vučića u postupku koji je poveo protiv potpredsjednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, upravo zbog navoda o slučaju Jovanjica.

Taj postupak je prvostepenom presudom okončan u korist Andreja Vučića, a nakon Aleksićeve žalbe, predmet je u Apelacionom sudu.

Čitaj još:   MILO Đukanović negirao tvrdnje Nacionala o umješanosti u ubistvo Pukanića... (foto)

Vladimir Đukanović kao funkcioner SNS-a nalazi na čelu skupštinskog Odbora za pravosuđe, što mu je tada obezbedilo i članstvo u najvišim pravosudnim organima – Državnom veću tužilaca i Visokom savetu sudstva.

Dragi naši čitaoci, da biste lakše pratili iBalkan.net i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

izvor Direktno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more