IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Suđenje Pljevljaku, negira da je govorio ”selite se, Turci”… (oto i video)

Pred sudijom bjelopoljskog Višeg suda nastavljeno suđenje Ivanu Krvavcu (24) iz Pljevalja, na teret je stavljeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… subota, 22.05.2021… 15. 30… BIJELO POLJE: Suđenje Pljevljaku, negira da je govorio ”selite se, Turci”… (oto i video)

Ivanu Krvavcu (24) iz Pljevalja, se na teret stavlja krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, piše Dan…

Krvavac tvrdi da nema dodirnih tačaka sa krivičnim djelom koje mi je optužnicom stavljeno na teret.

“Nikog nijesam uznemiravao. Čitavog dana bio sam sa bratom i drugovima u jednom pljevaljskom kafiću”, kazao je okrivljeni tokom saslušanja kod tužioca.

Na nedavnom suđenju ispitano je nekoliko svjedoka, među njima i oštećeni Admir Kazaz, koji je kazao da je sjedio na terasi svoje kuće u trenutku kad je Krvavac prolazio autom.

“Gledajući u mom pravcu, govorio je ‘selite se, Turci'”, tvrdi Kazaz.

Prema optužnici, Krvavac je 31. avgusta, dan nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u Pljevljima, sposoban da shvati značaj svoga djela i upravlja svojim postupcima, svjestan njihove zabranjenosti, podsticao na nasilje i mržnju prema pripadnicima muslimanske nacionalnosti.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Situacija se usložnjava, registrovano... (foto)

“Kroz otvoren prozor svog auta, koji je bio prekriven zastavom Republike Srbije, on se oko 16 sati kretao Ulicom oslobođenja u Pljevljima. Dva sata kasnije, kretao se Podgoričkom ulicom, gdje inače živi veći broj pripadnika muslimanske nacionalnosti, i u momentu dok su se u dvorištu jedne kuće nalazili Nurija i Emir Pilav, Mehmed Kazaz i Behudin Idrizović, a na terasi Admir Kazaz, govorio ‘selite se’, čime je izvršio predmetno krivično djelo”, piše u optužnici.

Podsjetimo, on je nakon izbora 30. avgusta objavio i Fejsbuk status slične sadržine.

Krvavac, brat funkcionera Demokrata poručio muslimanima: “Do Stambola grada u jednom pravcu”

izvor Standard.co.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   NIKOLA Đurašković: Za ”Nož, žica, Podgorica” VDT kaže da nema elemente za krivični postupak, ali zato predlaže postupak protiv javnog stava... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more