IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ SANDŽAKU DANAS OBEĆAO KULE I GRADOVE… (foto i video)

Vučić prilikom posjete Prijepolju i Priboju je razgovarao sa mještanima i obećao im niz insfrastrukturnih projekata…

PRIBOJ- PRIJEPOLJE: Sandžak, Ekonomija, vijesti… subota, 22.05.2021… 00. 20…VUČIĆ OBEĆAO SANDŽAKU DANAS KULE I GRADOVE… (foto i video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete Prijepolju i Priboju je razgovarao sa mještanima i obećao im niz insfrastrukturnih projekata.

“Znam da nema novih fabrika u Prijepolju, šta vam je hitno da se napravi”, pitao je Vučić boraveći u Prijepolju.

On je rekao mještanima da mu je rečeno da se uradi put do Mileševe, ali da će napraviti i put ka Kamenoj Gori.

“Želim da brinemo jedni o drugima, Srbi o Bošnjacima, Bošnjaci o Srbima…”

Moja poruka vama je da želim da čuvate najbolje odnose između Srba i Bošnjaka. Što se mira i stabilnosti tiče, to u Srbiji imamo, ali hoću da budemo najbliži – rekao je on obraćajući se okupljenim građanima…

“Vidjet ćete za 15-20 dana mašine na terenu, naveo je on”, prenose srbijanski mediji.

Vučić je tokom posjete pričao sa mještanima koji su mu napomenuli da je izgradnja saobraćajnica jedna od prioritetnih stvari u ovom kraju zemlje.

“Valjevo nije na auto-putu, ali brza saobraćajnica koja se pravi je već donijela dvije fabrike. Zato hoćemo da napravimo brzu saobraćajnicu i da je povežemo s auto-putem”,  poručio je predsjednik Srbije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pretučena Hanka Žirčanin penzionisani major policije...

On je naglasio i da je neophodno da se radi na izgradnji kanalizacione mreže, a po njegovim riječima osam miliona za vodovod nije problem, ali je također izrazio bojazan da ta suma možda neće biti dovoljna. Sa mještanima je priče bilo i o gasovodu.

“To je najjeftiniji i najbolji energent i također jedan od uslov za dolazak investitora. Ove godine krećemo i 30 miliona eura ulažemo, dobijate gasovod. Mislim da je to važna vijest”, poručio je Vučić građanima Prijepolja koji su ga dočekali u tom gradu.

Nakon što mu je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović dao informaciju da bi gasovod od Zlatibora do Priboja koštao oko 10 miliona eura, a do Bistrice još 12, do Prijepolja još pet miliona, toliko još do Nove Varoši i oko dodatnih 12 miliona do Sjenice,

Vučić je pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog, koji je potvrdio da u budžetu ima prostora za ulaganje od 30 miliona eura u gasovod za te četiri opštine do kraja godine, prenosi Hayat.

Vučić je istakao da je gasovod strateški važan, zbog investitora, ali i stanovništva, da bi imali čist vazduh, da se ne bi grijali na čvrsta goriva, ali i da bi im grijanje bilo jeftinije.

Čitaj još:   SKANDAL: Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti BiH, digao tri prsta u Dnevniku FTV- a!? (foto, video)

“Važno je za dolazak fabrika, koje bez toga ne dolaze. A, ne možemo da uradimo za Prijepolje, a da ne uradimo za Priboj, Sjenicu, Novu Varoš”, rekao je Vučić.

Izvor agencije / Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more