IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: TUŽAN SKUP I PATRIOTSKO VESELJE

Jučerašnja proslava dana nezavisnosti je na najbolji mogući nači ogolila našu tužnu i sumornu stvarnost, pokazujući nam da Crnu Goru vodi politička elita koja nikada nije prihvatila obnovu državne nazavisnosti.

TUŽNI  SKUP

U organizaciji Vlade i Skupštine Crne Gore na “Trgu nezavisnosti” u Pdgorici je održan tužni skup bez prisutva građana. Skup na kojem se govornici nijesu imali kome obratiti jer i oni koji su ih birali ne priznaju državu Crnu Goru, ni njene državne praznike. Ovakva tužna proslava  jednog od najvećih državnih praznika jasno nam je pokazala potpunu otuđenost ove trenutne političke elite od države koju vode i kojom upravljaju.

Činjenica da njihovo biračko tijelo ne slavi ovaj državni praznik i da ih je onako tužno ostavilo same na gradskom trgu, temeljno razobličava suštinu problema u kojem se nalazi Crna Gora sa ovom i ovakvom okupacijonom vlašću. Poruka sa ovog tužnog skupa kojeg bih ja nazvao “Sirak tužni, bez iđe ikoga” mora biti da državu ne mogu voditi i predstavljati oni koji je ne osjećaju, priznaju, vole i poštuju.

PATRIOTSKO VESELJE

Za razliku od zvanične državne proslave, građani su u sopstvenoj organizaciji proslavili dan nezavisnosti na Lovćenu i Cetinju. Ove veličanstvene skupove pune patriotizma i najiskrenije ljubavi prema svojoj zemlji slavio je onaj veći dio Crne Gore koji je prije 15 godina i obnovio crnogorsku nezavisnost.

Čitaj još:   Cikotić: URA ekstremnoj desnici omogućila da DIKTIRA političke procese u CRNOJ GORI

Slavilo se bez politike i političara, klicalo se sopstvenoj zemlji, a emocije svih učesnika su pokazale da je Crna Gora nepobjediva i nesalomljiva, što još samo moraju shvatiti i ovi nesrećnici koji su namjerili da je okupiraju.

Ovu i ovakvu ljubav prema svojoj državi niko i nikada neće slomiti, a ako i krene, samo svoje zube može polomiti.

Crna Gora je juče na najbolji način najavila da se vraća samoj sebi i da je dugo pripremana izdaja koja je svoj izraz imala na posljeddnjim izborima samo kratko i trenutno posrnuće ove male i uvijek slobodarske zemlje.

Jučerašnja proslava je pokazala i nama i čitavom svijetu ko je prava Crna Gora. Pokazala je svima da u Crnoj Gori imamo na sceni, sukob civilizacija. Sada je već svakome jasno da će naša ljubav prema domovini pobijediti svaku mržnju kojoj je izložena.

Nadolazeći Dan državnosti 13 jul će to još jasnije pokazati.

Čitaj još:   Može li JEFTINA DNEVNA POLITIKA, promijeniti u kamenu UKLESANU slavnu CRNOGORSKU ISTORIJU?

Autor: Miodrag Miko Živković

izvor: standard.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more