IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novinarka Tamara Nikčević podnijeće krivične prijave protiv Alekse Bečića… (foto i video)

Ko je „tajni snimatelj“ u Javnom servisu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 24.05.2021… 18. 59… Novinarka Tamara Nikčević podnijeće krivične prijave protiv Alekse Bečića… (foto i video)

Novinarka i saradnica Televizije Crne Gore Tamara Nikčević podnijeće krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Alekse Bečića, medijskog koncerna ”Vijesti” i NN lica zbog neovlašćenog snimanja i distribuiranja neformalnog i privatnog razgovora sa političarom Miodragom Živkovićem.

Privatni razgovor između Nikčević i Živkovića snimljen je u uobičajenom terminu kada se snima „Teleskopija“ – u utorak u 12 sati, što sužava krug osoba koje su u to vrijeme bile na poslu, i koje su javile da Nikčević sa Živkovićem pominje Demokrate i uputile NN lice da uđe u režiju i mobilnim telefonom snimi dio razgovora, a zatim dostavi na određene adrese – predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, koji je to objavio na Fejsbuk profilu, kao i Vijestima. 

Kako su Pobjedi pojasnili pravnici, Nikčević, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, ima pravo na privatnost i mišljenje, ali ono što su uradili predsjedinik Skupštine Alelsa Bečić, Demokrate, „Vijesti“, kao i NN lice koje je snimilo taj razgovor je krivično djelo.

Krug ljudi koji je mogao da ima pristup snimljenom razgovoru nije velik, tako da se očekuje da nadležni prikupe obavještenja i otkriju ko je materijal Javnog servira „privatizovao“ i po čijem nalogu poslao Demokratama i „Vijestima“.

Ono što je već sada jasno i što će olakšati posao inspektorima koji budu postupali po krivičnoj prijavi koju je Nikčević najavila, je da je izvjesna osoba osumnjičena za nelegalno snimanje i distribuciju privatnog razgovora u Televiziji Crne Gore. Takođe, jasno je da je povezana sa Demokratama i zasigurno uživa povjerenje medijskog koncerna „Vijesti“.

Čitaj još:   Rožajci PORUČILI četniku Kovačeviću: ''Ova generacija spava na jedno oko!''

Radi se o kolegi ili koleginici novinarke Nikčević, koji je sa monitora skinuo dio privatnog razgovora, s namjerom da je kompromituje, nju i njenog sagovornika, što očito nije uspio, jer oboje aktera snimka, kako su kazali, jasno i javno iznose svoje političke stavove.

” Nijesu morali da se izlažu takvoj vrsti kompromitacije i da sebe prikažu onim što jesu – sitni doušnici, jer sve što o njima mislim javno kažem ili napišem. Ipak, dobro je što su se cr(k)veni kmeri, kao i njihova ogavna tabloidna i proruska oglasna tabla, pokazali koliko su evropejci i demokrate i koliko poštuju zakone države Crne Gore”, kazala je Nikčević za Pobjedu.

Baš kao i Nikčević, i njen sagovornik, bivši lider LSCG i predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković naglasio je da je privatni razgovor koji je objavio predsjednik Skupštine i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na svom sponzorisanom FB profilu nastao na nedozvoljen i zakonom zabranjen način, vršenjem krivičnog djela – Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje iz čl. 173. KZ CG.

” Ovu objavu Alekse Bečića preuzeo je crnogorski Pink, medij Vijesti, objavljujući ga na svom portalu i televiziji.

Svi zajedno sa njihovim nesrećnikom koji je tajno i nedozvoljeno izvršio prisluškivanje i snimanje izvršili su navedeno krivično djelo”, upozorio je Živković.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. oktobar 2023. godine

On smatra da kada se ovo radi sa jedne od najviših državnih adresa, postaje posebno zabrinjavajuće, jer se naša država, po ugledu na susjednu Srbiju, namjerno i svjesno pretvara u najprimitivniji rijaliti program u kojem je sve dozvoljeno, pa i ono što je Zakonom strogo zabranjeno.

izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more