IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENIDAH: JA SAM CRNOGORKA opuštena, društvena, spontana… (foto i video)

Jedna od najenigmatičnijih pojava u muzici ovog dijela Evrope još od vremena nekadašnje Jugoslavije, Senidah ima tu moć da svaka emocija koju otpjeva bude neprikosnoveno glasna ili što bi se kafanski reklo– pogodi žicu.

“Moja muzička karijera je započela mnogo prije numere Slađane, sa bendom Muff,” prisjeća se ona i dodaje:

“Vjerovatno djeluje da je uspjeh došao preko noći, ali godinama sam ulagala veliki trud i rad. Tako da, kad pogledam kroz koji proces sam prošla, put do jednog od najtraženijih balkanskih izvođača definitivno nije bio brz ali je zato bio pravi.”

Na pitanje koju emociju je željela da probudi u ljudima pjesmom Peplay, kaže:

“Da im srce zaigra svaki put kada čuju pjesmu i tijelo zadrhti kada ih neka riječ dotakne. Da pokrenu nemirne nogice kada osjete ritam. Da osjete da su živi. Da požele da žive punim plućima.”

Ovaj singl je istovremeno i njena premijerna muzičko modna saradnja sa italijanskim denim brendom Replay. Senidah je ponosna na rezultat:

“U spotu sam uspjela da prenesem emociju pjesme i najbitnije je što se sve lijepo uklopilo sa brendom Replay kog volim od malena. Uživam u modi, igram se sa stilovima, eksperimentišem kroz stajlinge, a još kad je to povezano sa muzikom, onda je saradnja pun pogodak”.

Čitaj još:   RADE Šerbedžija proslavio rođendan: DAROM je osvojio SVIJET i ostvario “AMERIČKI SAN”... (foto i video)

Za one koji pukom igrom slučaja nijesu upućeni u njenu biografiju – porijeklom je iz Crne Gore, rođena je u Sloveniji, a najveći dio vremena provodi u Beogradu. Komentarišući da li i u kojoj mjeri porijeklo utiče na sve prostore u kojima stvara kaže:

“Ima u meni pomiješanog crnogorskog i slovenačkog senzibiliteta. Iako sam rođena u Ljubljani, veliki period djetinjstva sam provela u Crnoj Gori i to mi je dosta značilo. Crnogorska strana u meni je opuštena, društvena, spontana, dok je slovenačka više radna, organizovana i poslovna.”

Vječna inspiracija i uzor joj je majka čiju sliku je početkom mjeseca povodom Svjetskog dana majki podijelila na svom Instagramu a na pitanje u čije cipele bi voljela da uđe, bez mnogo razmišljanja odgovara:

“Meni je jako udobno u mojim cipelama. Volim sve ovo što sam postigla i na koji način, imam jaku želju da stvaram novu muziku i radujem se zbog svega što me tek čeka.

Čitaj još:   CRNOGORAC PLJAČKAO PO ŠVAJCARSKOJ: UŠAO U 150 kuća, uzimao nakit i novac, uhvaćen NA DJELU!

izvor.CdM. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more