IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DŽENAZA POZNATOG MUZIČARA PRESELIO NA AHIRET U 44. GODINI… (foto i video)

Nakon kratke i teške bolesti u 44. godini prestalo je da kuca srce prof. mr. Nihad Krečo, profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, kompozitor, producent, vrhunski muzičar…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 28.05. 2021…12. 59… DANAS DŽENAZA POZNATOG MUZIČARA PRESELIO NA AHIRET U 44. GODINI… (foto i video)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i to s dubokim žaljenjem obavještava kolege, studente i javnost da je dana 26. maja 2021. godine preselio na Ahiret pijanista i profesor Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, naš dragi kolega mr. Nihad Krečo.

Prof. mr. Nihad Krečo, se u svom radu isključivo oslanjao na profesiju.

Završio je Muzičku akademiju u Sarajevu, u klasi profesorice Nede Stanković.

Specijalizirao se na Kraljevskoj akademiji u Štokholmu. Pohađao je i to ove majstorske kurseve u Grčkoj, Švedskoj, Izraelu, Kanadi i Švedskoj.

Imao je koncerte širom svijeta, te bio dobitnik  brojnih nagrada. Bio je zaposlen na Muzičkoj akademiji kao vanredni profesor na glavnom predmetu klavir.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SAOBRAĆANA NESREĆA- IMA POVRIJEDJENIH...

Profesor Krečo je bio vrlo široko orjentisan kada je muzika u pitanju. Komponovao je i producirao djela svih žanrova. Bio je vrlo cijenjen kod kolega, muzičara, interpretatora, autora.

O njegovom pijanističkom radu svedoče i to generacije njegovih studenata, danas aktivnih pijanista i pedagoga, ali i brojni video i audiozapisi njegovih interpretacija objavljeni na kompakt diskovima, emitovani u programima Radija BiH, TVSA i  Federalne televizije.

Dženaza će se obaviti u danas petak, 28. maja 2021. godine u 15:30 sati na Bakijskom mezarju Faletići 2...

izvor hayat.ba