IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN: “Trgujete žrtvama GENOCIDA U SREBRENICI a to se dešava u CRNOJ GORI” (video)

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, kazao je kako Rezolucija u Srebrenici neće ugroziti koalicione odnose jer je njihov stav o Srebrenici jasan i precizan. Naglasio je kako se da je paradoksalo to što se reozulicija donosi po drugi put, odnosno da se Srebrenica koristi u dnevno-političke svrhe. “Trguju žrtvama genocida u Srebrenici”, kazao je.

“Znali smo da ćemo se suočiti s brojnim izazovima, a to znači i sankcijama. Premijer CG podnio je zahtjev za razrješenje ministra pravde nakon izjave o Srebrenici koja je bila neprimjerena. To niko u BiH ili regiji nije uradio…

Ovu Vladu CG niko ne može da gura u neki kontekst koji joj ne pripada, uz sve mane koje ima. Pozdravljam odluku premijera koja je atipična za ove prostore. Umjesto da je podrže naše kolege u BiH, stvara se antikampanja da je ova vlada nešto sporja…

Čitaj još:   KORAK BLIŽE OSMINI FINALA Iz Tbilisija se vidi Berlin: Košarkaši CRNE GORE savladali žilavu Bugarsku... (foto, video)

Ja mislim da su te vlade sporne. Te koje nemaju hrabrosti da uradi to što smo mi. Bez obzira na posljedice koja će ta odluka politički proizvesti”, rekao je Abazović.

Kazao je kako njega zanima budućnost i da vjeruje je da isto misle i građani svih zemalja regije. Ipak, naglasio je, ne izbjegava opterećujuće teme iz prošlosti.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Predsjednik parlamenta Turkske u dvodnevnoj posjeti BiH: Prošetao Baščaršijom, položio cvijeće na Šehidskom spomen- mezarju Kovači... (foto)