IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIHAILO: Spriječiti upisivanje CRNOGORSKE kulturne baštine u vlasništvo STRANE države

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo pozvao je sve „razumne u Srbiji i Crnoj Gori da spriječe nerazumne, da braći po vjeri ne zabadaju “prst u oko”“ i spriječe da se crnogorska teritorija i kulturna baština upusuje u vlasništvo strane države.

„Na mene i na sve razborite građane naročito snažan i dubok utisak ostavlja nečuven odnos Vlade prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i crnogorskoj državi. Njen predśednik Vlade ide na noge čelniku Beogradske crkve, s namjerom da joj potpiše pravo da neometano duhovno misionari na crnogorskome prostoru, i Srbiji da upiše u vlasništvo 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta sa svom kulturnom baštinom“, kazao je Mihailo. 

Ističe da će takav protivustavni i nedobronamjerni akt destabilizovati političke prilike u zemlji i napominje da Crnogorce, posebno Cetinjane, neće ostaviti ravnoudušnim. 

„Pozivam razumne u Srbiji i Crnoj Gori da spriječe nerazumne, da braći po vjeri ne zabadaju “prst u oko”, jer se to neće dobro završiti. Zato očinski molim sve koji mogu da utiču, da se založe da se spriječi da se crnogorska teritorija i kulturna baština upisuje u vlasništvo strane države, koja na Crnu Goru gleda krivim očima, i da se ta ista kulturna baština stavlja u funkciju uperenu protiv svih crnogorskih interesa“, poručio je Mihailo.

Čitaj još:   Odnosom prema CPC- Abazović DRITAN potvrdio da se o vlasti u zemlji odlučuje van Crne Gore... (foto)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more