IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAUČNICI ŠOKALI SVIJET: Evo ko je COVID- 19 proizveo i na koji način…(foto i video)

Britanski profesor Angus Dalgleish i norveški naučnik Birger Sorensen u svojoj studiji navode Kina je proizvela novu vrstu koronavirusa COVID- 19 u laboratoriji u Wuhanu, svoje tragove prikrila”obrnutim inženjeringom”. 

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 30.05. 2021…19. 29… NAUČNICI ŠOKALI SVIJET: Evo ko je COVID- 19 proizveo i na koji način…(foto i video)

U novoj studiji, koja još nije objavljena, navodi se da su kineski naučnici stvorili COVID- 19 u laboratoriji u Wuhanu, a zatim pokušali prikriti tragove tehnikama “obrnutog inženjeringa” kako bi virus prikazali kao da prirodno evoluirao od šišmiša, piše Daily Mail.

Navodi izneseni u studiji koja je istaknula da se virus mogao pojaviti dok su kineski naučnici radili na projektu u Wuhanu, uključuju i optužbe za namjerno uništavanje, prikrivanje ili korumpiranje podataka u kineskim laboratorijama.

Navodi se kako postoje nalazi da se virus mogao pojaviti dok su kineski naučnici radili na projektu u Wuhanu, a studija sadrži i optužbe za namjerno uništavanje, prikrivanje ili oštećivanje podataka u kineskim laboratorijama.

Čitaj još:   HAPŠENJE NA GRANIČNOM PRELAZU SRBIJE: Uhapšen bivši službenik FUP- a Edin Vranj, sumnjiče ga za ratne zločine... (foto)

U studiji su iznesene i tvrdnje da su naučnici koji su vršili procjene virusa u Kini ušutkani.

Dalgleish i Sorensen, koji su napisali studiju, navode da su, pokušavajući razviti vakcinu prošle godine, naišli na autentične tragove virusa koji se mogu pojaviti samo ako se virusom manipuliralo.

Studija će biti objavljena u naučnom časopisu Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poslala je tim međunarodnih naučnika u grad Wuhan u Kini, gdje su se pojavili prvi slučajevi koronavirusa, kako bi istražili porijeklo COVID- 19.

U izvještaju objavljenom krajem marta o porijeklu COVID-19 uz zajednički rad WHO-Kina, tvrdilo se da je COVID-19 od slijepih miševa do ljudi prenošen preko druge životinje. U izvještaju je mogućnost da COVID-19 napusti laboratorij prikazana kao najmanje vjerovatna…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more