IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA POBJEDA NOVOG PAZARA… (foto)

Finale Play offa Prve futsal lige Srbije: treća utakmica

Kakva utakmica u dvorani Pendik. Čudesni ples novopazarskih majstora malog fudbala donio je novu neizvjesnost u finale Play offa Prve futsal lige Srbije a borbu za titulu šampiona države učinio interesantnijom.

Činilo se da će vodstvo od 2:0 u seriji za beogradski FON, obe utakmice dobio na svom terenu, i prebacivanje tereta imperativa pobjede na ledja Novopazaraca biti ključni momenti koji su beogradskom timu trebali donijeti i treću i odlučujuću pobjedu u borbi za titulu prvaka Srbije.

No, u svojoj dvorani, na svom parketu pita se ekipa koja je cijelo prvenstvo odigrala fantastično.

Druga utakmica koju je FON dobio rezultatom 6: 5 u Beogradu bila je primjer lošeg, šta lošeg, katastrofalnog sudjenja na štetu Novog Pazara i prosto su ljudi u crnom na toj utakmici, uprkos činjenici da je FON odlična ekipa, odradili prljav posao prosto ukočili Novi Pazar recimo oduzimanjem lopte osam puta zbog navodno nepravilno izvedenog auta, ili isto toliko puta ako ne i više je presečena i zaustavljena kontra Novog Pazara, svirana su dva penala protiv Pazaraca i na kraju je FON znao da iskoristi ove sudijske darove.

Iako pod zaista velikim pritiskom imperativa pobjede i svjesnosti da eventualni poraz znači i izgubljenu trku na stazi šampiona Novopazarski futsaleri su zaigrali bravurozno, borbeno, inspirisano, fokusirano na jedini cilj a to je bila pobjeda.

Do prvog gola, kojega su ipak u devetom minutu postigli prvi gosti, domaći su imali loptu u svom posjedu, stvarali prilike ali ih i propuštali. U devetom minutu utakmice to je efektnim golom kaznio, po Novi Pazar večeras skoro fatalni, Pavle Pešić.

To je otvorilo Pandorinu kutiju stvorivši još veći pritisak na domaće igrače koji su igrali fantastično ali bez prave završnice koja bi bila krunisana golom u mreži golmana FONa Josimovića.

Medjutim, samo minut kasnije, potpuno iskosa Andreja Stojčevski šutira i donosi izjednačenje. Na dva minuta prije kraja prvog poluvremena veliku radost domaćem timu donosi Denis Ramić koji postiže drugi gol za svoju ekipu. Rezultatom 2:1 se otišlo na odmor.

Čitaj još:   UŽAS U SARAJEVU: Nepoznata lica noževima napali trudnicu... (foto)

Sa zebnjom ali i optimizmom ušli smo i u drugo poluvrijeme. U samo dva minuta nastavka domaći su uspjeli da stvore nekoliko prilika ali i da ih propuste. Strah od kazne stvarnim je učinio ponovo Pavle Pešić koji silovito i precizno šutira i poravnava rezultat.

Nisu se obazirali domaći igrači mnogo na to. Igrali su na sve ili ništa i u takvoj igri nema se vremena razmišlčjati o bilo čemu drugom nego o novom vodstvu i golu.

Koliko je ekipi Novog Pazara falio Veroljub Vukadinović koji dugo nije igrao zbog povrede videlo se i večeras. Znao je da sačuva loptu, da u pravom trenutku usposli nekog od svojih saigrača ali i da sam donese u hiljaditom dijelu sekunde neke važne odluke. Takva je bila i ona iz 24. Minuta utakmice kada je uspio da postigne gol za novo vodstvo i radost svog tima i malog broja svojih poklonika na tribinama Pendika.

Medjutim, radost je kratko trajala. Par minuta kasnije opet iz poluprilike FON preko Krasnića stiže do izjednačenja. Neizvjesnost i pritisak rastu. Deset minuta prije kraja meča Milan Mutavdžić dovodi Novi Pazar u vodstvo 4:3. Da bi poslije sjajne akcije domaćeg tima Denis Ramić postigao svoj drugi a za Novi Pazar peti gol u 32. minutu urtakmice.

Bilo je ostalo još velikih osam minuta same završnice ovog fantastičnog meča Finala Play offa i borbe za titulu šampiona.

Novu neizvjesnost i nastavak rezultatske klackalice dva minuta kasnije donosi, nakon mora se to reći maestralne akcije prilikom izvodjenja kornera gostujućeg tima, Pavlović.

Od tog momenta gosti su krenuli na sve ili ništa stavljajući sve kocke na napad, igrajući sa pet igrača u polju. Domaći su se znalački i izvanredno smišljeno branili.

Dva minuta prije kraja utakmice tačku na „I“ je mogao da stavi Ninoslav Aleksić nakon što su domaći presjekli jedan napad FONa, Mutavdžić sjajno u kontri asistira Aleksiću koji brzopleto šutira i ne pogadja prazan gol gostiju.

Koliko samo uzbudjenja stane u dva minuta futsala. Koliko je potrebno snage i kondicije da se sačuva rezultat. Ali su naši momci večeras dali hiljadu posto sebe, odigrali meč na najvišem mogućem nivou i nagrada za takvu igru ali i nagrada za nepravdu učinjenu u drugoj utakmici u Beogradu je stigla. Stanje u seriji koja se igra do tri dobijene utakmice je 2:1 za FON.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Udruženje stvaralaca filma NP priprema snimanja igranog filma “OPERACIJA KERBER”(video)

U srijedu je novi okršaj ove dvije ekipe. Novi Pazar sa ambicijom da izjednači rezultat u seriji i u petoj utakmici pokuša da ostvari svoj san a FON da, možda već poslije Novog Pazara, otvori šampionski šampanjac.

Kako god očekuje nas još jedan uzbudljiv i vrhunski meč dvije najbolje futsal ekipe Srbije. Mi bi smo naravno željeli da ekipa Novog Pazara, koja je igrala sjajno cijelo prvenstvo uz priličan broj problema uglavnom zbog povrijeda i žutih kartona, bude ta koja će slaviti.

Bilo bi to prvi put u istoriji novopazarskog sporta da jedna ekipa osvoji titulu prvaka države. Budimo uz naše momke do uspjeha. Pokazali su da znaju, da mogu, da imaju srce veliko kao Pendik i da igrom kakvu su večeras prikazali na svom parketu mogu da pobjede svakoga.

Čestitke na pobjedi momci i srećno

Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more