IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JASNO JE: Tomašević gradonačelnik Zagreba, on je porazio Škoru… (foto i video)

Nakon 97 posto prebrojanih glasova Tomašević ima 65,25 posto ili 193.794 glasa, a Miroslav Škoro 34,75 posto ili 103.221 glas…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 31.05. 2021…00. 19…JASNO JE: Tomašević gradonačelnik Zagreba, on je porazio Škoru… (foto i video)

U Hrvatskoj je danas održan drugi krug lokalnih izbora na komu se biralo 14 župana, gradonačelnik Zagreba, ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika.

– Niko nije očekivao ovakav rezultat. Ovo je rezultat povjerenja koje smo godinama gradili s građanima. Građani su reagirali i na negativnu kampanju iz drugog štaba. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trumpa i Vučića ovdje nije mjesto – rekla je Sandra Benčić za Index.

Sandra Benčić je demantirala izjave kakve su se mogle čuti od uskoro bivše gradske uprave da će Zagrepčane nakon izbora dočekati poskupljenja.

Čitaj još:   DOŠLA I POLICIJA: Drama u vili legendarnog pjevača, ko je iz sefa uzeo 20.000 eura? (foto, video)

– Ma kakvi. Mi već godinama plaćamo preskupu vodu. Nikakvih poskupljenja neće biti.

Luka Korlaet, budući dogradonačelnik za Index je rekao da su zadovoljni kampanjom koju su vodili.

– Kampanja je bila gorko slatka. Nismo očekivali toliko negative. No rad na terenu s građanima je bio izrazito pozitivan. Tako ćemo se ponašati i dalje. Nadam se da će rezultati ići dalje u našu korist – rekao je.

Ivica Puljak iz stranke Centar novi je gradonačelnik Splita. Nakon gotovo 70 posto prebrojanih glasova Puljak ima 22.435 glasova. HDZ-ov Vice Mihanović je na 14.955. Razlika je nedostižna. Čak je i Vice Mihanović priznao poraz i čestitao Puljku.

Izvor Index.hr

 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more