IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEOPISIVO BRUTALNO FINALE: Anadolu Efes na krovu Evrope! (foto i video)

Brutalna završnica finala Eurolige! Možda je bolje da kažemo- rata turskih askera i ratnika!

KELN: Svijet, Sport, vijesti… ponedeljak, 31.05. 2021…00. 09… NEOPISIVO BRUTALNO FINALE: Anadolu Efes na krovu Evrope! (foto i video)

 A na kraju je kao najbolji izašao Anadolu Efes koji je savladao Barselonu u Kelnu i pokazao da je najjači tim Starog kontineta- 86: 81.

Pripadalo je to možda Efesu prošle sezone, ali ove nije moglo ništa da ga zaustavi. Po prvi put u historiji Efes se popeo na krov Evrope.

Vasilije Micić bio je MVP igrač Eurolige, završio je meč sa 25 poena. Riješio je finale! Najbolji je i po titulu, a još važnije- gledajući teren.

Pored 25 poena dodao je i pet asistencija, tri ukradene lopte i tri skoka. Ako su gledali ovo ljudi iz Oklahome, a gledali su, imali su šta i da vide.

Nije ovo bilo finale za one koji vole akrobacije, lijepe poteze i ljepršavu igru, već više za ljubitelje žestoke borbe i odbrana oštrih poput žileta. Pravili su i jedni i drugi serije, a često su se mučili da vide obruč pored tako snažnih odbrana sa obe strane, pa je zato bilo mnogo teških šuteva, iz neizrađenih situacija. Ali, kao takvo- bilo je strašno finale.

Engin Ataman morao da reaguje na to uveo je Larkina i Plajsa u tandemu i to mu je donijelo boljitak, Efes je krenuo da pronalazi rupe u odbrani Barse, ali i sam da steže obruč pa je došlo do preokreta.

Čitaj još:   BOROVNICE, USPORAVAJU STARENJE: Treba biti svakodnevna namirnica...

Zanimljiv je podatak da u prvom poluvremenu Nik KalatesPau Gasol  i Nikola Mirotić nisu dali nijedan poen.

Prvi dio igre trajao je sat vremena, gomila faulova svirana je sa obadvije strane, igralo se na ivici incidenta, ali to i jeste evropska košarka u svojoj srži i zato je volimo.

Ako u prvom dijelu nije bilo Micića, onda se razigrao u nastavku, pogodio je dva puta uz faul, jednom za dva, jednom za tri poena, vraćao je na Higins, pa su se oba tima malo raspucala i krenula je još zanimljivija košarka. Da nije bilo Higinsa, Efes bi imao i više od sedam poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu.

Uskoro opširnije reakcije iz Megapolisa grada sa dva kontinenta sa evropske strane Istanbula…

Čitaj još:   RASIM Ljajić: Budimo u miru sa prijateljima, neka svaku novu godinu dočekamo kao bolji ljudi...(video)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more