IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆU BUDI SPREMAN: Grčki ministar stiže u Prištinu, kao Lajčak i Palmer! (foto i video)

Posjeta Dendiasa događa se u vrijeme intenzivnih najava da je moguće brzo priznanje Kosova od strane Grčke, pa je svakako veoma zanimljivo šta će biti saopšteno tokom boravka grčkog ministra u Prištini…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 31.05. 2021…00. 19… VUČIĆU BUDI SPREMAN: Grčki ministar stiže u Prištinu, kao Lajčak i Palmer! (foto i video)

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias boraviće u zvaničnoj posjeti Prištini u petak, 4. juna, gdje će se sastati sa zvaničnicima u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn. Prema pisanju kosovskih medija, Dendiasa će na aerodromu u Prištini dočekati ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Nakon toga, u 10.40 časova, Dendias će imati sastanak sa Gervalom, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za medije.

Grčkog ministra će nakon toga primiti predsjednica Kosova Vjosa Osmani, a nakon toga će se sastati sa predsjednikom parlamenta Gljaukom Konjufcom.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Postoje dva koncepta za formiranje Vlade, ali SPREMNI SMO I ZA VANREDNE IZBORE...

Prema planu posjete, grčki ministar će se sastati i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Posjeta Dendiasa događa se u vrijeme intenzivnih najava da je moguće brzo priznanje Kosova od strane Grčke, pa je svakako veoma zanimljivo šta će biti saopšteno tokom boravka grčkog ministra u Prištini.

Palmer i Lajčak boraviće na Kosovu u dvodnevnoj posjeti, koja počinje u ponedeljak…

Tokom posjete u ponedeljak i utorak, Palmer i Lajčak sastaće se sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i dvojicom njegovih zamenika, Besnikom Bisljimijem i Donikom Gervalom.

Očekuje se da će se kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastati u junu, u nastavku dijaloga.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more